NRK Meny
Normal

Takket sykehuset etter å ha mistet barnet: – Ble høy på livet av reaksjonene

Pernille Nesje er glad for all støtten hun har fått etter at hun takket Ullevål sykehus for å ha tatt så godt vare på henne og samboeren da de opplevde marerittet.

Pernille Nesje

STØTTE OG ROS: Pernille Nesje har fått en rekke støtteerklæringer etter at hun sto frem med sin historie og sin takk til sykehuset. – Jeg har bare fått fantastiske reaksjoner, sier hun.

Foto: Elisabeth Onsum / NRK

– Jeg var selvfølgelig litt engstelig for hva som kunne skje når man går ut så offentlig, men jeg har bare fått fantastiske reaksjoner, sier Pernille Nesje.

Kort tid er gått siden hennes offentlige takkekort ble publisert i en kronikk på NRK Ytring. En takk til helsepersonellet som var der i den vanskeligste tiden i hennes liv.

Datteren ble 22 uker

Hun og samboeren skulle bli foreldre for første gang. De hadde navneliste klar og gledet seg til livets nye kapittel.

Men for én måned siden, halvveis ut i svangerskapet, gikk fostervannet.

Pernille ble innlagt på Ullevål sykehus.

«Jeg kommer aldri til å glemme den umiddelbare empatien fra legen da hun skjønte hva det innebar. Jeg kommer heller aldri til å glemme den tiden legen og jordmoren brukte på oss den samme dagen – den dagen da alt brast,» skrev hun i kronikken.

Den lille jenta i Pernilles mage ble bare 22 uker.

– Ville at alle skulle vite hvor flinke de var

Midt i marerittet er hun takknemlig for måten sykehuset tok imot henne og samboeren på.

– Jeg visste ikke hvordan jeg skulle takke dem, alt føltes så lite. Jeg ville at alle skulle vite hvor flinke de var, særlig med tanke på at det ofte er det negative om helsevesenet som kommer frem i media. For oss var dette bare en fantastisk opplevelse i en vond, vond tid. Det ble mitt offentlige takkekort til Ullevål, sier Pernille.

  • Hør Pernille Nesjes historie:

Overlegen imponert

Støtteerklæringene har strømmet inn, og hjertesymbolene er mange. «Sterk og gripende historie. Varmeste tanker til deg,» skriver en på Pernilles Facebook-side. «Takk for de fine menneskene som tar vare på oss i tunge stunder, og takk for fine mennesker som deg, som har stort nok hjerte til å romme både sorgen og takknemligheten,» skriver en annen.

Overlege Nina Harsem står utenfor Ullevål sykehus

GLAD FOR SKRYT: – Det er første gang jeg har sett noen med en så dramatisk historie gå ut og takke helsevesenet på denne måten, sier overlege Nina Harsem ved Ullevål sykehus.

Foto: Elisabeth Onsum / NRK

– Det er mye fint og mange gode tanker. Jeg ble høy på livet da jeg fikk alle disse kommentarene og tenkte: «Kan det bli bedre? Nå er det jo bare å se fremover,» sier Pernille.

Også helsepersonellet ved Ullevål setter stor pris på hennes åpenhjertige takk.

– Jeg er utrolig imponert over Pernille, og over at hun står frem sånn som dette så kort tid etter at hun mistet barnet sitt. Det er første gang jeg har sett noen med en så dramatisk historie gå ut og takke helsevesenet på denne måten, sier Nina Harsem, overlege ved Observasjonsenheten for gravide på Ullevål sykehus.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger