Hopp til innhold

Flere hundre blir permittert

Transportselskapene varsler permittering av flere hundre ansatte som følge av streiken. Mange har ikke krav på lønn eller dagpenger.

DHL

Det er svært lite aktivitet på DHL-terminalen på Skedsmo etter at 900 transportarbeidere er tatt ut i streik.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Mange har allerede blitt permittert og flere vil få beskjed i løpet av de nærmeste dagene. De fleste som blir permittert har verken krav på lønn eller dagpenger.

LES: Transportstreiken utvides
LES: Varene kommer ikke frem

- Ingen løsning

Til sammen vil minst 450 ansatte bli permittert før tirsdag.

Ansatte har ifølge NAV bare krav på dagpenger dersom dine lønns- eller arbeidsvilkår ikke kan bli påvirket av utfallet av tvisten.

- Regelen er slik at hvis du kan tjene på utfallet av streiken så har du ikke krav på dagpenger. Folketrygden har ingen løsning for personer i denne situasjonen. De kan eventuelt søke støtte hos sosialtjenesten, sier kontorsjef i NAV Kristian Heyerdahl.

Se listen over bedrifter som går ut i streik tirsdag

- Hardt rammet

- Vi håper at partene kan komme til enighet. Vi blir økonomisk hardt rammet av streiken og ser oss nødt til å permittere ansatte.Vi har allerede permittert 30 personer og kommer til og permittere ytterligere mellom 50 og 70, sier informasjonssjef Gurli Høeg Ulverud i transportselskapet DHL.

Ifølge Ulverud har de permitterte i DHL verken krav på lønn eller dagpenger.

Permitterer 200 ansatte

Transportselskapet Schenker har oppfordret kundene til å ikke levere inn gods fredag, da det ikke blir behandlet før streiken er over.

- Etter streiken har betydelige godsmengder blitt avvist med den følge at selskapet har måtte permittere ca. 200 ansatte, skriver Schenker i en pressemelding.

Også selskapet Bring varsler at de vil gå til omfattende permitteringer av de tusen ansatte.

- Vi vil gjøre fortløpende vurderinger frem mot tirsdag for hvor mange vi kommer til å permittere, sier pressedirektør i Bring, Kjell Rakkenes

Varsler permittering av 150 ansatte

Tollpost Globes tjenester vil bli hardt rammet av streiken. Bare såkalt partifrakt, det vil si gods som går rett fra en kunde til en annen, og ikke via terminalen, vil gå som normalt.

- Vi har sett oss nødt til å justere bemanningen i henhold til redusert godsvolum, og har nå varslet permitteringer av 150 ansatte, sier Robin Olsen, administrerende direktør i Tollpost Globe.

Permitteringene rammer alle regioner i selskapet.

- Vi beklager sterkt den ulempen som denne streiken påfører våre kunder og ansatte.

LES: Streiken kan gi tomme hyller
LES: Trapper snart opp godsstreiken

Lyspunkt

AKTUELT NÅ