Hopp til innhold

Har startet arbeidet med ny regjering

Det var ingen dagen derpå for Jens Stoltenberg som møtte pressen i hagen foran statsministerboligen. Nå starter arbeidet med ny regjering.

Jens Stoltenberg
Foto: NRK

Valgets vinner brukte ikke lang tid på å fortsette der han slapp i valgkampinnspurten. Det gikk i kjente arbeiderparti-toner, som å fornye og forbedre velferdssamfunnet, men han benyttet også anledningen til å takke alle dem som hadde benyttet seg av stemmeretten sin, selv om han var svært misfornøyd og bekymret over den lave valgdeltagelsen.

Vil gå gjennom regjeringssammensetningen

– Nå skal vi sette oss ned og gå gjennom regjeringssammensetningen. Og vi skal nå lage en ny regjeringsplattform, sa Stoltenberg på plenen foran huset i Parkveien.

– Vi har ikke lagt noen detaljert plan, og vi skal jo ikke lage en ny regjeringserklæring, men en regjeringsplattform, fortsatte Stoltenberg.

Video nsps_upload_2009_9_15_13_22_12_1676.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Video: - Det var usikkert til langt ut på valgnatten.

Opptatt av samarbeid

Og han benyttet også anledningen til å snakke om det fremtidige samarbeidet i Stortinget.

– Vi har hatt et godt forhold opposisjonen, og regner med at vi kommer til å fortsette å finne brede forlik de neste fire årene også, svarte Stoltenberg som ikke var bekymret for styrkeforholdene innad i regjeringen.

– Partienes styrke vil gjennspeiles i det gjennomslaget de vil få i de enkelte sakene, og jeg er sikker på at vi kommer til å finne en løsning når det gjelder oljeletning i Lofoten, sa Stoltenberg i forhold til en av de antatt mest konfliktfylte sakene denne regjeringen vil møte i årene som kommer.

Nå reiser han på jakt og han var ikke avvisende til at han gamle turkamerat Lars Sponheim, ville dukke opp på fjellet.

– Det kan hende vi møtes på fjellet, svarte Stoltenberg diplomatisk.

AKTUELT NÅ