Statoil fortsetter letingen med uforminsket styrke

Fem nordmenn er fortsatt savnet etter terrorangrepet i Algerie. Søndag søkes det på gassanlegget i In Amenas og i ørkenområdet rundt.

Statoil fortsetter letingen etter savnede i Algerie med uforminsket styrke.

HÅPER: – Vi må beholde håpet, og det gjør vi, sier Statoils pressetalsmann Bård Glad Pedersen om letingen etter savnede nordmenn i Algerie.

– Det gjennomføres et omfattende lete- og søkearbeid. Arbeidet har pågått gjennom hele natten og fortsetter med uforminsket styrke etter Statoil-ansatte og andre, sier Statoils talsmann Bård Glad Pedersen søndag.

Det har vært gjennomført et innledende søk på gassanlegget In Aménas-anlegget, hvor gisseltakerne forskanset seg, opplyser Statoil.

Gjennom søndagen blir søkt grundigere på gassanlegget og i et større ørkenområde rundt anlegget.

VG skriver i dag at en av de norske som overlevde gisselaksjonen i Algerie, en 57 år gammel nordmann, klarte å stikke av fra terroristene etter å ha flyktet gjennom ørkenen.

Leting på sykehus

Det kan fortsatt være en mulighet for at skadde nordmenn kan ha blitt fløyet ut av området av algeriske myndigheter. Samtidig kan det også være norske statsborgere blant de ikke identifiserte gislene som har blitt drept.

Både Statoil og det norske utenriksdepartementet er med på å lete videre etter de fem savnede nordmennene. Det foregår leting på sykehus og andre helseinstitusjoner i Alger, i In Aménas og andre tettsteder der det kan tenkes at personer kan være fraktet til.

(Saken fortsetter under videoen)

Pressevakt Frode O. Andersen i UD om savnede nordmenn i Algerie, søndag 20.01.2013.

UD om savnede nordmenn i Algerie

Algeries innenriksdepartement har opplyst at 23 personer og 32 gisseltakere ble drept i terroraksjonen i In Amenas, som ble avsluttet lørdag, men varslet søndag at tallet vil bli oppjustert i løpet av dagen.

– Beholder håpet

– Vi må beholde håpet, og det gjør vi, sier Pedersen.

I tillegg til at Statoil bistår ved anlegget, har de også personell fra beredskapsorganisasjonen i byen Hassi Messaoud. De er også involvert i evakueringen, og sier de fortsatt har kapasitet til å transportere personer ut av landet.

Statoil følger også opp de tre algeriske ansatte i selskapet som var på In Aménas.

SISTE NYTT

Siste meldinger