NRK Meny
Normal

Spilte skjorta av svenskene

Norge vant kveldens nøkkelmatch mot Sverige og leder dermed EM i bridge idet vi går inn i siste halvpart av sluttspillet.

Christian Vennerød
Foto: NRK

Norge og Tyskland ledet EM foran Sverige før kveldens match.

Men Norge slo Sverige og leder nå EM med to poeng foran Tyskland, som gjorde en kjempekamp.

Sverige slo Norge i kvalifiseringsrunden, og er også en av favorittene til å ta mesterskapet. Italia, som har vunnet de siste syv europamesterskapene kommer halsende etter.

Irriterte italienere

Norge stilte med to debutanter til denne matchen, og det er fantastisk at de kan være med å lede EM, som anses som verdens hardeste bridgemesterskap å vinne.

Norberto Bocchi (EM i bridge)

Den italienske sjarmøren, og flere ganger verdensmester og europamester, Norberto Bocchi, gikk helt av hengslene fordi Norge leder EM.

Foto: Christian Vennerød

Det er vanskeligere å vinne EM enn VM, mener mange. Årsaken er at det spilles serie mot mange av de beste lagene i verden, og alle de gode europeiske lagene får ikke delta i VM.

Italienerne er svært irritert over at de ikke ligger bedre an. De er også flere ganger verdensmestre, og tålte ikke at de norske debutantene spilte jevnt med dem i forgårs.

Det ledet til en lite kledelig oppførsel fra en av Italias største stjerner, Norberto Bocchi.

Han satt ved siden av vår juniorspiller, Espen Lindqvist, og prøvde åpenbart å gjøre ham nervøs. Bocchi protesterte på bagateller og klaget høylydt over Espens tempo.

Han påsto at konkurrenten hadde gjort ting som han ikke hadde, og oppførte seg slik at Bocchis norske venn og regjerende verdensmester, Boye Brogeland, måtte be ham roe seg ned flere ganger.

Det var så nær en skandale som det går an å komme.

Spiller til lørdag

Men dette betyr bare at italienerne er klare til å starte spurten. De har satt ut sin svakeste spiller og topper laget mot Latvia, som også spiller med svært unge spillere.

I øyeblikket ser det ut til at Norge slår Sverige mer enn Italia slår Latvia. Og det er svært bra av det norske laget, som aldri før har ligget så godt an i et EM.

Det spilles tre kamper daglig, og siste spilledag er lørdag.

I øyeblikket ligger det norske damelaget på en svært god 5. plass, noe som vil kvalifisere dem til VM for første gang.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger