NRK Meny
Normal

Kronprins Haakon telter i hagen på 40-årsdagen

Kronprinsparet skal overnatte i sovepose i hagen når de inviterer 220 av sine nærmeste til musikkfestival og bursdagsfeiring på Skaugum neste lørdag.

Den 20.juli, om en knapp uke, fyller kronprins Haakon Magnus 40 år. Den private feiringen foregår på Skaugum.

– Kronprinsessen og barna har lyst til å overraske kronprinsen. De vil gjerne gi ham noe han setter utrolig pris på, nemlig musikk. Derfor inviterer familien til musikkfestival i parken på Skaugum, sier kommunikasjonssjef Marianne Hagen ved Slottet til NRK.

Bursdagsmiddag på brukt servise

Mette-Marit og Haakon har bedt gjestene ta med seg campingutstyr til feiringen og planlegger en hel teltleir i hagen. Gjestelisten er hemmelig, men Hagen bekrefter at en del av gjestene er kongelige.

– Gjestene skal ligge i telt, også kronprinsparet. Kongeparet skal delta men skal overnatte på Bygdøy, forteller Hagen.

Store deler av festen arrangeres på dugnad. Blant annet har ansatte ved Slottet og gjester samlet sammen gamle tallerkener og fat til bursdagsmiddagen lørdag kveld.

– Det skal være middag med taler ute i telt på selve bursdagen. Ansatte og venner har samlet sammen servise. Mesteparten av musikken spilles på søndag, forteller kommunikasjonssjefen.

Elsker norsk musikk

Kronprinsparet 40 år

DUGNAD: Ansatte og venner har samlet sammen gammelt servise til middagen lørdag kveld.

Foto: Slottet

Slottet vil ikke gå ut med musikkprogrammet, men det er ventet at flere kjente norske navn kommer på festivalen ettersom kronprinsparet har tette bånd til Musikk-Norge.

– Gaven fra vennene er nettopp musikken og artistene. Gaven vil bli pakket ut etter hvert som konsertene skrider fram. Det er spesielt morsomt å prøve å overraske kronprinsen fordi de kongeliges liv stort sett er planlagt i detalj, sier Hagen.

Kronprinsparet på festival

UNGE PÅ FESTIVAL: Det nye kjæresteparet Kronprins Haakon og Mette-Marit forlater utestedet Caledonien Dancing etter en lang natt på Quart-festivalen i år 2000. Paret giftet seg året etter.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Kronprinsparet er begge kjent for å være musikkelskere og møttes for første gang under Quartfestivalen i Kristiansand i 1999.

Paret har en rekke norske artistfavoritter, blant annet «Kvelertak» som de både møtte og var på konsert med i San Fransisco i mai.

I 2011 stilte kronprinsen opp i et langt intervju på musikkprogrammet NRK Lydverket og fortalte at han hører på både Admiral P og Susanne Sundfør. Karpe Diem er også en favoritt, avslørte han overfor programleder Asbjørn Slettemark .

Kronprinsen er spesielt glad i 90-tallsgrønsjen, men liker også nyere ting som Muse, Rhianna, Biffy Clyro og Florence and the Machine.

Se kronprinsen snakke om musikk i Lydverket: – Diskuterer Admiral P med Marius

– Ikke Coldplay-nivå

Vokalist i Coldplay Chris Martin og kona Gwyneth Paltrow er venner av kronprinsparet, og det gikk rykter om at den britiske supergruppa var blant artistene som skulle spille på den spesialbygde scena på Skaugum, men dette avvises av Slottet.

– Jeg vil ikke si noe om hvem artistene er, men jeg kan røpe at det ikke er Beatles eller Madonna. Det er ikke på det nivået, sier Marianne Hagen.

Familie og venner av kronprinsen krysser fingrene for at været holder seg fint.

– Vi har ikke noe plan B så vi satser på været, sier Marianne Hagen.

Sikkerheten under arrangementet blir ivaretatt av politiet og garden.

Gudstjeneste for Mette-Marit

Mette-Marit fyller 40 år 19. august.

Hun blir feiret med friluftsgudstjeneste i Dronningparken søndag 18.8. Det ventes 350 gjester fra organisasjoner som Kronprinsessen er beskytter for og andre hun har samarbeidet med.

Parken holdes også åpen for publikum.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger