NRK Meny
Normal

Slik skal de hindre nok en borgerlig krangel

Den ene krangelen har avløst den andre i det borgerlige samarbeidet. Nå holder Høyre, Frp, KrF og Venstre halvårsmøter der eventyret startet; i Nydalen.

– Dagens møte har vært knyttet til de økonomiske utfordringene. Det er større utfordringer for de kommende budsjettforhandlingene som kommer i år enn det var i fjor.

Det sier statsminister Erna Solberg (H) etter at møtet er ferdig.

– Det er ingen tvil om at omstillingen skal gi grønt skifte, at det skal være en annen balanse i forhold til CO2-avtrykk, sier Solberg.

Ledighet, bistand og grønt skifte

Stigende arbeidsledighet og budsjettet for 2017 har vært hovedtema for det halvårlige evalueringsmøtet mellom regjeringspartiene og samarbeidspartiene i Nydalen.

Venstre har blant annet lagt frem 12 konkrete forslag til hvordan regjeringen kan legge til rette for grønne gründere og nye og klimavennlige arbeidsplasser.

Partiet har, ifølge NTB, også lagt frem 20 tiltak for flere arbeidsplasser.

– Det er dette vi har brukt mest tid på i dag. Og jeg er glad for at dette blir tatt så på alvor av statsministeren, sier Trine Skei Grande (V) etter møtet.

KrF har vært opptatt av å forhindre nye kutt i internasjonal bistand de neste årene.

– Siv Jensen har en krevende jobb fremover med tanke på neste års statsbudsjett. Derfor har vi helt gratis gitt henne noen gode råd, sier Hareide.

Budsjettkonferanse neste uke

Neste uke møtes regjeringen til budsjettkonferanse og samtalene i Nydalen vil danne noe av bakteppet.

– Det er to hovedproblemstillingene som går inn i budsjettarbeidet og som gir mindre handlingsrom. Det er flyktningekrisen og lav oljepris. Sistnevnte er det mange enkeltmennesker som har problemer på grunn av det, men det er også mange som opplever gode tider og god vekst i andre deler av landet, sier Jensen.

Hva skal dere gjøre denne gangen for å hindre bråk?

– Dette er politiske partier som diskuterer. Det er ikke bråk. Det å kjempe for våre saker er jobben vår, sier Grande

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger