NRK Meny
Normal

Slik beklager regjeringen pepperkake-tabben

«En regjeringskonto på Instagram har også et hjerte». Slik lyder meldingen fra regjeringen etter at et bilde av kampfly-pepperkaker ble lagt ut på Instagram i går.

Laster Instagram-innhold

Mandag ettermiddag ble dette bildet lagt ut på regjeringens Instagram-konto, med teksten «Julebaksten i kampfly_no er i gang!»:

Laster Instagram-innhold

– Skremmes og skjemmes

Kampfly-pepperkakene har siden blitt heftig debattert på bildedelingsnettstedet.

«Med ønske om en fredelig jul eller? Idioti», skriver en Instagram-bruker.

«Av alle pepperkakefigurer i verden, så velger dere å vise frem kampfly-figurene deres? Jeg begynte faktisk å grine da jeg så dette bildet, og skremmes og skjemmes av at dette er humoren til min egen regjering», skriver en annen, som får støtte av denne personen:

«Ærlig talt! Hvor lite gjennomtenkt går det an å være på en slik side? Dette er heldigvis ikke den regjeringen jeg stemte på!».

– Tørk tårene og kast de sure minene

Enkelte har stilt spørsmål ved om det hele er en spøk.

«Den høyrevridde satiren som Kringkastingsrådet etterlyste har tatt form – som julebakst», kommenterer en bruker.

Men mange gir også uttrykk for at de ikke lar seg provosere av bildet.

«Hadde vært vanskelig å holde fred i verden uten kampfly! Tørk tårene og kast ut de sure minene, det blir jul uansett!», oppfordres det.

I kommentarfeltet mener flere at folk som reagerer på den krigerske julebaksten er for hårsåre.

«Når folk reagerer negativt på pepperkaker formet som kampfly, så må de få seg noe viktigere å gjøre enn å sitte på internett og kommentere».

Regjeringen beklager

Mandag kveld, etter at flere medier hadde omtalt de omstridte pepperkakene, la regjeringen ut et bilde av et pepperkakehjerte på Instagram, med følgende tekst:

«En regjeringskonto på Instagram har også et hjerte. Vi skjønner at mange reagerte på innlegget med kampflypepperkaker, og igjen beklager vi selvsagt. Denne kontoen er regjeringens offisielle Instagramkonto og her byr hvert departement på smått og stort fra sin hverdag. Vi ønsker våre følgere en fortsatt god førjulstid.»

Forsvarsdepartementet, som har lagt ut bildet, tar selvkritikk i et intervju med Aftenposten.

–​ Her har vi åpenbart gjort en dårlig vurdering, rett og slett. Jeg ser at ikke alle synes dette er morsomt. Det er vel et bevis på at intern humor passer best internt, sier kommunikasjonsrådgiver Eskil Sivertsen til avisen.

Populære pepperkakeformer

Pepperkakeformene er laget i Ørland kommune, som skal ta imot Forsvarets nye F35-kampfly i 2017.

Kort tid etter lansering skal de nye formene ha rukket å bli svært populære.

– Folk står i kø foran skranken i Ørland kultursenter for å sikre seg en pepperkakeform av F35-jagerfly. Julepåfunnet har tatt helt av, forteller kommunens infokonsulent og idémaker Hanne Tøfte til Adresseavisen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger