Skjeggestadbrua åpnes til fellesferien

Det lover avdelingsdirektør Ingunn Foss i Vestfold Vegavdeling.

Det lover avdelingsdirektør Ingunn Foss i Vestfold Vegavdeling.

Avdelingsdirektør Ingunn Foss i Vestfold Vegavdeling Foss forteller at det er gjort stabiliseringsarbeider i flere måneder, og at det er helt trygt å åpne brua som står i nordgående felt til sommerferien.

– Det er gjort omfattende stabiliseringsarbeid og vi sjekker nå om det er mer som må gjøres før brua kan åpnes, forteller avdelingsdirektør Ingunn Foss i Vestfold Vegavdeling.

Det som har vært nordgående løp skal merkes på nytt og åpnes for ferdsel med både sør- og nordgående felt.

Trygt å bruke brua

Foss forteller at det er gjort stabiliseringsarbeider i flere måneder, og at det er helt trygt å åpne brua som står i nordgående felt til sommerferien.

– Vi håper det vil bli helt slutt på omkjøring når vi får åpnet det nordgående feltet i begge retninger, forteller avdelingsdirektøren.

– Vi ønsker at trafikken skal gå på E18, det er der det er best standard, og det er der det er mest trafikksikkerhet, sier hun videre.

Sommertrafikken er litt annerledes enn resten av året, forteller Foss. Trafikken fordeler seg da mer utover døgnet enn ved ellers. Hun forventer at det kan bli litt kø ved innsnevringen.

– Men det vil bli vesentlig bedre enn det er i dag, avslutter hun.

Den nye brua for sørgående felt antar Foss skal begynne å bygges til høsten.

Skjeggestad bru

E18 over Skjeggestad blir kjørbar innen fellesferien, ifølge Statens vegvesen. Dette bildet er fra den første spredningen av det sørgående løpet på brua.

Foto: FREDRIK LALAND EKELI / NRK

Kollapset på grunn av anleggsarbeid

Årsaken til at Skjeggestadbrua på E18 i Holmestrand kollapset 2. februar i år, var anleggsarbeid som pågikk i nærheten.

Det konkluderte Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) sin utredning med etter skredet som ødela Skjeggestadbrua i vinter.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger