NRK Meny
Normal

Siv Jensen gir miljøråd til Miljøpartiet De Grønne

– Plager du folk tilstrekkelig mye, endrer de ikke adferd. De tar igjen, sier Frp-leder Siv Jensen, som beskriver forslaget om et bilfritt Oslo sentrum som et «dårlig mareritt».

Siv Jensen

HOS SINE EGNE: Finansminister og partileder Siv Jensen (Frp) under Fremskrittspartiets landsstyremøte i Oslo søndag formiddag.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

I sin tale til landsstyremøtet i partiet i dag benyttet partilederen anledningen til å rope et varsko om det rødgrønne byrådssamarbeidet i hovedstaden.

– Jeg er nesten litt fascinert av at det fortsatt finnes partier i Norge som ser ut til å gjøre alt de kan for å gjøre livet litt ekstra surt for folk, sier Jensen.

Hun sikter med det til planene om å stenge sentrumskjernen for biltrafikk, stoppe utbyggingen av E18 vestover og innføre rushtidsavgift og mer bompenger

– Det høres jo ut som et dårlig mareritt.

– Folk vil ta igjen

Jensen mener forslaget om bilfritt sentrum grenser mot det hun kaller «tåpelig symbolpolitikk», men at det også er unødvendig i målet om at flere skal la bilen stå.

– 93 prosent av dem som jobber i sentrum bruker allerede i dag kollektivtrafikk, sykler eller går. Derfor er det så ekstra vanskelig å forstå hensikten bak dette forslaget. Jeg forstår det ikke, sier Jensen.

– Lytt godt. Det er ikke ofte en Frp-politiker tar seg bryet med å gi et miljøråd til et miljøparti.

– Plager du folk tilstrekkelig mye, så tror ikke jeg at de endrer adferd. De tar igjen. Det blir derfor ikke en kamp for miljøet, men en kamp mot politiske pålegg.

Hun angrep også Arbeiderpartiet som hun er overrasket over at ble med på det hun kaller «ytterliggående valgkampsaker» fra MDG.

– Arbeiderpartiet ynder å fremstille seg om arbeidernes parti. Særlig arbeidsvennlig kan man ikke si at den nye byrådsplattformen i Oslo er, sier Jensen.

MDG: Forundret

Byråd for byutvikling i Oslo kommune Hanna Marcussen (MDG) sier til NRK at hun blir forundret over at statsråder i regjeringen tar til motmæle mot tiltak som vil bidra til å oppfylle Stortingets klimaforlik.

– Regjeringspolitikerne er også bundet av de vedtakene Stortinget har gjort. Her ønsker lokaldemokratiet en utvikling i tråd med vedtaket, og det burde regjeringen være kjempeglade for, sier Marcussen.

– Vi forventer at også en Frp-regjering tar hensyn til at de er bundet av klimaforliket, sier MDG-byråden.

– Trenger et tydelig Frp

I sitt første landsstyremøte etter valget vedgikk Jensen at hun var skuffet over at partiet gikk tilbake på landsplan, men berømmet politikerne sine for å ha stått oppreist under valgkampen.

Med høstens kraftige økning i flyktningstrømmen til landet, understreket Jensen behovet for et tydelig Fremskrittsparti.

– Norge kan ikke fortsette å ta imot det antallet som kommer nå. Vi er helt nødt til å få denne tilstrømmingen under kontroll.

Jensen mente også at økningen beviser at Frp «sjelden har hatt så rett» som da partiet i valgkampen tok til orde for å ta imot færre kvoteflyktninger og hjelpe flere i nærområdene.

Partiets oppskrift, som et enstemmig landsstyre har stilt seg bak, er å kutte i tilbudet til de som kommer – og å stramme inn på reglene for hvem som får slippe inn.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger