Normal

Siv Jensen avblåser krangelen med KrF

Siv Jensen føler hun fortsatt har kontroll over partiet, til tross for at hennes nestleder Per Sandberg fortsetter innvandringskrangelen med KrF.

Per Sandberg og Siv Jensen

FRP-DUO: Nestleder Per Sandberg og leder Siv Jensen.

Foto: Morten Holm / NTB scanpix

– Jeg tror ikke jeg kan være noe tydeligere enn det jeg har vært i dag og jeg som partileder har beklaget den uakseptable uttalelsen. Men så må vi samtidig ha plass til en viktig samfunnsdebatt om asyl-, innvandring- og integreringspolitikk, sier Siv Jensen til NRK.

Men partilederen vil ikke svare på om det var riktig av Ellingsen og Tybring-Gjedde å støtte Sandberg etter gårsdagens uttalelser, som Jensen selv måtte gå ut og beklage.

– Flere i partiet ditt støtter nå Sandberg, har du da kontroll over partiet?

– Det som er viktig er å kunne diskutere integreringspolitikk. Men det er jo heller ingen hemmelighet at det er uenighet mellom partiene i Norge om hvilke tiltak som er best. Uenigheten mellom Frp og KrF har vært der i mange år og kommer nok ikke til å gi seg med det første, sier Jensen.

Delt om samarbeidet fortsetter

Ifølge NTB har 14 fylkesledere slått fast at Sandbergs beklagelse på torsdag ikke har vært klar og tydelig nok. Flere snakker om at det spøker for et videre regjeringsstøtte.

Jensen mener det er en god tone mellom henne og KrF-lederen, og truslene fra KrFs grasrot ser ut til å gjøre lite inntrykk.

– Så du tror samarbeidet med KrF kan fortsette?

– Det kan bare Knut Arild Hareide svare på.

Skal Per Sandberg være like frittalende som før?

– Per Sandberg har et sterkt engasjement. Han brenner for Fremskrittspartiets løsninger og det bør han få lov til å gjøre, sier Jensen.

Hovedpersonen selv ba om unnskyldning til KrF i går, men den ble ikke godt mottatt av KrF-leder Knut Arild Hareide i Dagsnytt 18. Det har tilsynelatende ikke gjort nevneverdig inntrykk på Sandberg, som ber Hareide skrive beklagelsen selv.

Hovedbudskapet til Sandberg møter støtte fra andre partifeller, blant andre Jan Arild Ellingsen:

Frps stortingspolitiker og medlem av Justiskomiteen, Jan Arild Ellingsen, om Per Sandbergs Krf-uttalelser igår.

Partileder Knut Arild Hareide om gårsdagens uttalelser fra Per Sandberg.

Partileder i KrF sier at gårsdagens var siste sjanse for Per Sandberg til å komme med den type uttalelser.
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger