Siste ord er sagt: Her er partiledernes appeller til deg

FREDRIKSTAD (NRK): Siv Jensen minnet om at Frps hjertesak er eldrepolitikk, mens Knut Arild Hareide siterte fra Bibelen. Her er partiledernes forsøk på å overbevise deg.

montasje partiledere

INNSPURT: Valget holdes søndag og mandag. Videoene i denne saken viser hva politikernes viktigste budskap er.

Foto: NTB Scanpix

Valglogo

I ukesvis har lederne for de politiske partiene reist land og strand rundt for å få velgerne til å stemme på sitt parti under valget mandag. Tradisjon tro avsluttet NRKs siste partilederdebatt med deres appeller til velgerne:

Audun Lysbakken, SV

Stemmer du SV, så stemmer du på folk som vil gjøre med for klima og naturen vår. For folk som vil gjøre mer for de som trenger det mest. Våre folk tar kampen for et varmt samfunn.

Audun Lysbakken
SV-lederen mener flyktningkrisen er den viktigste saken i denne valgkampen. De som vil ha et varmere samfunn bør stemme på hans parti, sier Lysbakken.

Jonas Gahr Støre, Ap

Vi kommer lengst i fellesskap. Da må vi bruke de store mulighetene fellesskapet gir til å bidra til å skape arbeidsplasser, til å ansette lærere og hjelpepleiere, gjøre barnehagene og eldreomsorgen bedre, satse på bane- og miljøvennlige busser.

Jonas Gahr Støre
Ap-lederen mener styrking av velferdsordningene og flere arbeidsplasser er grunner til at du bør stemme på hans parti.

Erna Solberg, Høyre

Hvis du stemmer Høyre, så stemmer du på politikere som vil ha mer kunnskap i skolen fordi våre barn fortjener det beste utgangspunktet for sine liv. Hvis du stemmer Høyre, så stemmer du på politikere som forstår bedrifter, og vil gjøre det enklere å skape arbeidsplasser.

Erna Solberg
Statsministeren mener du burde stemme Høyre fordi de vil skape flere arbeidsplasser.

Siv Jensen, Frp

Hvis du vil ha en verdig eldreomsorg, hvis du vil ha nye og bedre veier der du bor, og hvis du vil ha en ansvarlig innvandrings- og integreringspolitikk, da bør du stemme Fremskrittspartiet på mandag.

Siv Jensen
Folket bør stemme Frp hvis de vil ha bedre eldreomsorg.

Trine Skei Grande, Venstre

Vi står overfor den største flyktningkatastrofen i vår tid. Det krever at Norge bidrar, det krever at Norge tar imot flere flyktninger. Da må vi også ha lokalpolitikere som er med på den dugnaden, og som sier velkommen til oss. Der vil Venstre gjøre en forskjell.

Trine Skei Grande
Grande peker på fremgang i Venstre-styrte kommuner i sin appell.

Trygve Slagvold Vedum, Sp

Skal vi fremdeles kunne leve gode liv i hele landet, med gode skoler, god eldreomsorg, lokalt politi og lokalt sykehus nær folk, så er Senterpartiet garantisten for det.

Trygve Slagvold Vedum
Vedum mener de som ønsker sterkere kommuner bør stemme på Senterpartiet.

Knut Arild Hareide, KrF

Det er noen ord som alltid vil bli stående: Det du vil at andre skal gjøre mot deg ,skal du gjøre mot dem. Løft menneskeverdet.

Knut Arild Hareide
Krf-lederen mener de som ønsker en mer human flyktningpolitikk bør stemme på hans parti.

Rasmus Hansson, MdG

Ingenting er viktigere for en bærekraftig fremtid enn fred. Ingenting er viktigere for fred enn at folk har et trygt livsgrunnlag. Begge disse jobbene starter hjemme i kommunene og fylkene.

Rasmus Hansson
Hansson mener velgere som ønsker forgang i det grønne skiftet bør stemme MDG.

*Rekkefølgen er et resultat av en loddtrekning tidligere i kveld

SISTE NYTT

Siste meldinger