Razzia mot Nigeria-eksport

Flere etater deltar i en større aksjon på Alnabru i Oslo i forbindelse med eksport av biler, bleier og tørrfisk til Nigeria, melder Aftenposten.

nigeria eksport razzia

AKSJONERER: Syv ulike kontrolletater deltar i aksjonen på Alnabru. Tollvesenet er initiativtager.

Foto: Nina Eriksen

50 tjenestemenn fra syv kontrolletater gikk til aksjon på fem adresser på Alnabru i 12-tiden onsdag, skriver avisen.

– Dette er en tverretatlig aksjon. Vi sjekker varer som går inn og ut av Norge, sier leder for aksjonen, Vidar Nårstad fra Tollvesenet, til Aftenposten.

– Vi vet jo ikke hva vi finner, men vi går ikke inn med en sånn aksjon på måfå, sier tolldirektør Bjørn Røse.

– Mulig feildeklarering og avgiftsunndragelse

Han bekrefter at Tollvesenet er initiativtager til aksjonen. I tillegg deltar to politiavdelinger, tre avdelinger i Skatteetaten, Kemneren i Oslo, Mattilsynet, Fiskeridirektoratet og Miljødirektoratet.

alnabru plombert bil

PLOMBERT BIL: Tollvesenet opplyser at avgiftsjuks i forbindelse med omregistrering av biler er et av de mulige lovbruddene som sjekkes i aksjonen.

Foto: Nina Eriksen

– Dette startet med et arbeid knyttet til avgiftsjuks i forbindelse med omregistrering av kjøretøyer i stort antall. Nå undersøker vi mulig feildeklarering og eventuell avgiftsunndragelse i tørrfiskhandelen, sier Røse.

Aftenposten skriver at et stort område ble sperret av av sivilkledde politifolk i formiddag. Deretter skal Tolletaten ha rykket inn. Alle som befinner seg på plassen sjekkes for identitet og ansettelsesforhold, og trailere får hverken komme inn i eller forlate det avsperrede området, ifølge avisen.

Stoppet container med tørrfisk og oljesøl

En valutahund og en annen hund er satt inn i aksjonen.

eksport nigeria razzia

TØRRFISK OG BLEIER: Etatene som deltar i aksjonen kontrollerer skatt, toll, arbeidsforhold, mathygiene, trygdesvindel, ulovlig opphold og mulige kriminelle forhold knyttet til transport av tørrfisk, bleier, bruktbiler og bildeler til Afrika.

Foto: Nina Eriksen

Etatene som deltar skal kontrollere skatt, toll, arbeidsforhold, mathygiene, trygdesvindel, ulovlig opphold og mulige kriminelle forhold knyttet til transport av tørrfisk, bleier, bruktbiler og bildeler til Afrika.

Ifølge Aftenposten stoppet Mattilsynet for et par uker siden en container lastet med tørrfisk på Hjortnes-kaia i Oslo. Containeren skulle til Nigeria og inneholdt en lastebilmotor som lekket olje som trakk inn i fisken.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger