Privatskole ga ikke vitnemål

Elevene på John Bauergymnaset i Oslo ble lokket med gratis sydentur og pc, men vitnemål og eksamen fikk de ikke.

John Bauer-gymnasets fasade
Foto: Inger Lise Uhnger / NRK

- Jeg mangler bevis på alle fagene jeg har tatt, i tillegg fikk jeg ikke tatt eksamen i andre klasse, noe som var obligatorisk. Men det fikk jeg aldri vite av skolen. Nå risikerer jeg å ikke komme inn på Universitetet til neste år, sier 18 år gamle Tu-My Vo fra Oslo.

Tips NRK om privatskolene

Tu-My Vo

Tu-My Vo risikerer å ikke komme inn på Universitetet.

Foto: Inger Lise Uhnger / NRK

Hun ble lokket med gratis sydentur og bærbar PC. Men etter å ha fullført to år ved det private John Bauergymnaset får ikke 18-åringen et korrekt godkjent vitnemål.

Vo ble nødt til å hoppe over til den offentlige Ulsrud videregående skole, der hun nå går tredje og siste året.

- Ubrukelige vitnemål

Rektor ved Ulsrud, Patrick Stark, har skrevet brev og varslet både Utdanningsdirektoratet og Utdanningstetaten i Oslo. Stark har nemlig fått sju elever fra John Bauergymnaset i fanget . Vitnemålene til elevene er ubrukelige og svært mangelfulle.

- Det er store mangler i dokumentasjonen vi har fått. Det er blant annet feil med fagkoder og elevene har ikke vært oppe til obligatorisk eksamen, sier Stark til NRK.

- Svært alvorlig

NRK har vært i kontakt med 14 elever fordelt på flere Oslo-skoler. De risikerer å ikke komme inn på universitet og høyskoler neste høst på grunn av mangelfull dokumentasjon fra Skandinavias største friskolekjede. Utdanningsdirektoratet vurderer nå å be Fylkesmannen i Oslo og Akershus om å granske skolen.

- Dersom det viser seg at elevene ikke har fått det vitnemålet de har krav på, ser vi svært alvorlig på saken, sier leder ved juridisk avdeling, Ingrid Mauritzen.

- Menneskelig feil

Hos John Bauergymnaset skylder de på svikt i datasystemet:

- Dette er først og fremst en systemfeil, ispedd litt menneskelige svakheter og feil, sier rektor Jan Martin Iversen, som vil forsøke å rydde opp.

Likevel, rektor ved Ulsrud videregående skole, Patrick Stark har aldri opplevd noe lignende i sin tid som rektor.

- Vi tar i mot elever fra mange andre skoler hvert år, og dokumentasjonen pleier alltid å være i orden, sier Stark.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger