Hopp til innhold

Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett gifter seg neste år

Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett kunngjorde i dag at de skal gifte seg 31. august 2024.

Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett går arm i arm på vei inn til feiring av prinsesse Ingrid Alexandras 18-årsdag

GIFTEKLARE: Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett skal gifte seg i Geiranger 31. august neste år.

Foto: Lise Åserud / NTB

Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett har bryllupsplanene klare.

Feiringen skal skje i spektakulær natur på Hotel Union i Geiranger 31. august 2024.

– Vi er utrolig glade for å kunne feire kjærligheten vår i Geirangers vakre omgivelser. Det betyr mye for oss å samle våre nærmeste på et sted som er så rikt på historie og spektakulær natur, sier paret i en felles uttalelse.

VG melder at bryllupet finansieres privat.

Märtha Louise og Durek Verrett

GLADE: Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett delte dette bildet på Instagram og skriver at de gleder seg til å feire kjærligheten i Geiranger.

Foto: NTB

Skryter av naturen

I en pressemelding om bryllupet skryter de to av naturen i Geiranger, og skriver at det er det «perfekte stedet for å omfavne deres kjærlighet».

– Geiranger er kjent for sin spektakulære fjord og sine dramatiske fjell. Geirangerfjorden står på Unescos verdensarvliste og representerer Norges rike kultur og naturskjønnhet.

Hotelldirektør Monja Mjelva ved Hotel Union Geiranger

Hotelldirektør ved Hotel Union Geiranger, Monja Mjelva.

Foto: Remi Sagen / Remi Sagen

De ønsker ikke å gi ytterligere detaljer om bryllupet nå.

Hotelldirektør Monja Mjelva synes det er stas at valget falt på Geiranger, men kan ikke kommentere saken noe mer. Hotellet er fullbooket.

– Vi kan bekrefte at det skal skje og vi synes det er veldig hyggelig at brudeparet har valgt Geiranger og Union for sitt bryllup.

– Fantastisk

Ordfører i Stranda, Jan Ove Tryggestad (Sp), sier at det er fantastisk at paret har valgt å legge feiringen til Geiranger.

– Det er en av de flotteste stedene på jord. Jeg kan garantere magiske omgivelser. Jeg tror dette blir en av de store hendelsene i Geiranger i 2024. Dette er gledelig både for brudeparet, men også Geiranger.

Han sier at kommunen ikke visste om bryllupet før nyheten kom i dag. Nå starter planleggingen.

– I og med at det er kongelige gjester så blir statsforvalteren koblet på. De har et ansvar som går på alt fra sikkerhet til planlegging, så det blir mange involverte. Og Stranda kommune vil selvsagt gjøre sin del, sier Tryggestad.

Jan Ove Tryggestad

Ordfører Jan Ove Tryggestad syns det er fantastisk at brudeparet legger feiringen til Geiranger.

Foto: Tore Ellingseter / NRK

Hilsen fra kongeparet

Kongeparet skriver i en pressemelding at de gleder seg over at prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett i dag har offentliggjort sine bryllupsplaner.

– Vi er glade for å få Durek Verrett inn i familien og vi ser frem til å feire den store dagen sammen med dem. Vi ønsker Märtha og Durek alt det beste.

Kong Harald og dronning Sonja skal på norgesferie i sommer med kongeskipet Norge.

GRATULERER: Kongeparet gratulerer prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett og sier at de ser frem til å feire den store dagen. Bildet er tatt ved en annen anledning.

Foto: Annika Byrde / NTB

Les også Kongeparet: – Bestemmer ikkje kven prinsessa gifter seg med

Durek Verrett og Martha Louise i Tromsø

Blir del av kongefamilien

Etter bryllupet vil Verrett bli en del av kongefamilien.

– På samme måte som Erling Lorentzen, Johan Martin Ferner og Ari Behn vil Durek Verrett bli en del av kongefamilien når de gifter seg, men han vil i tråd med tradisjonen ikke ha noen tittel eller representere kongehuset.

Prinsesse Märtha Louise og forloveden Durek Verret i prosesjon gjennom store festsal til gallamiddagen for prinsesse Ingrid Alexandra på slottet i Oslo fredag

Prinsesse Märtha Louise og forloveden Durek Verrett i prosesjon gjennom store festsal til gallamiddagen for prinsesse Ingrid Alexandra på slottet i Oslo i juni i fjor.

Foto: NTB

Det opplyste slottet i november i fjor.

Slottet skrev videre at prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett vil være til stede ved familierelaterte anledninger, som for eksempel fødselsdagsfeiringer – eller enkelte store idrettsarrangementer der det er tradisjon for at kongefamilien deltar sammen.

Forlovelse

Forholdet mellom prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett ble først kjent i 2019, og i juni i fjor forlovet de seg. Datoen for bryllupet har ikke vært kjent før nå.

Etter tre år med tidvis avstandsforhold mellom Norge og Los Angeles, sa paret at de var klare til å ta forholdet et steg videre.

– Kjærlighet dømmer ikke hvor man kommer fra eller hvem man er som mennesker. Kjærlighet skaper bro mellom mennesker, kulturer og religioner. Og vi er glad for å ha funnet hverandre, på tvers av kontinenter, etnisitet og sosial bakgrunn, skrev paret da forlovelsen ble kjent.

Hotell Union i Geiranger

GEIRANGER: Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett skal gifte seg på Hotel Union i Geiranger. Geiranger er kjent for sin spektakulære fjord og sine dramatiske fjell.

Har fått kritikk

Det har tidvis stormet rundt paret, blant annet da de sammen dro ut på foredragsturneen «The Princess and the Shaman» i 2019.

Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett kunngjorde i dag at de skal gifte seg i august 2024.

FORLOVELSE: Det gifteklare paret forlovet seg i juni i fjor etter tre år med tidvis avstandsforhold.

Foto: Kongehuset

Märtha Louise fikk kritikk for å sammen kommersielle interesser og prinsessetittelen. Verrett har også fått kritikk for sin rolle som sjaman, og uttalelser han har kommet med.

I november i fjor ble det kjent at Märtha Louise beholder prinsessetittelen, men avslutter sine offisielle oppgaver for kongehuset.

Martha forklarer hvorfor hun slutter å representere kongehuset

Les også Märtha Louise går hardt ut mot Dagbladet på Instagram

Martha Louise på bokbadet i Cappeln Damm.

Les også Prinsesse Märtha Louise om livet i offentlegheita: – Vil visa kvinner at det går an å bryta ut

 Prinsesse Märtha Louise på Medieleder 2023

AKTUELT NÅ