Hopp til innhold

Prinsesse Ingrid Alexandra avduket nye skulpturer

Torsdag ettermiddag avduket prinsesse Ingrid Alexandra fire nye verk i skulpturparken sin. Arbeidene er laget etter tegninger av barn fra Akershus, Østfold og Vestfold.

I JURYEN: Prinsesse Ingrid Alexandra og dronning Sonja sitter i juryen som vurderer hvilke innsendte bidrag som skal bli skulpturer.

Den 19. mai 2016 åpnet Ingrid Alexandra sin egen skulpturpark i Slottsparken. Parken er en gave fra Sparebankstiftelsen DNB til Kongeparets 25-årsjubileum, og er basert på konseptet «Skulpturstien» ved Akershus festning. Parken er av barn og for barn.

Samtidskunst av barn

Skulpturene kommer til gjennom en tegnekonkurranse blant barn på 5. og 6. trinn over hele landet.

Prinsesse Ingrid Alexandra ankommer Nobels fredspriskonsert på Telenor Arena mandag kveld.

14-ÅRING: Prinsesse Ingrid Alexandra er 14 år gammel og går til daglig på Oslo International School på Bekkestua i Bærum.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

I juryen som vurderer hvilke arbeid som skal bli skulpturer sitter blant andre prinsesse Ingrid Alexandra og hennes bestemor, dronning Sonja.

– Hun er med! Tar jeg notater, så tar hun notater, det er veldig, veldig fint. Det er hyggelig å gjøre det sammen med Ingrid, sa dronning Sonja til NRK i fjor høst, da bidragene fra Hedmark og Trøndelag ble avduket.

– Det er et veldig godt tidsbilde for hva barn i denne aldersklassen tenker i løpet av den tiden skulpturene blir skapt, sa kunstkjenneren dronning Sonja om skulpturene.

Prinsessen var guide

Under Norgesbesøket til prins William og hertuginne Kate i februar fikk de omvisning i skulpturparken. De ble vist rundt av den 14 år gamle prinsessen.

Prins William og hertuginne Catherine av Cambridge på offisielt besøk i Norge.

OMVISNING: William og Kate fikk omvisning i skulpturparken av Ingrid Alexandra under sitt offisielle Norgesbesøk i februar.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Fem skulpturer har hittil fått sin plass, totalt skal ti skulpturer avdukes.

Prinsessen er nummer to i arverekken til den norske tronen, etter sin far kronprins Haakon. Hun går til daglig på Oslo International School på Bekkestua i Bærum.

AKTUELT NÅ