Hopp til innhold

Posten: En svært alvorlig og tragisk hendelse

Posten Norge har satt ned kriseteam og bistår flyselskapet West Atlantic, opplyser konsernsjef Dag Mejdell. Postflyet var på vei fra Oslo til Tromsø med vanlige brev og pakker da det styrtet i Sverige.

Posten: En tragisk ulykke som preger oss alle

– Nattens hendelse preger oss alle, og vi har den dypeste medfølelse med de pårørende, sa konsernsjef i Posten Norge Dag Mejdell på en pressekonferanse fredag formiddag.

Postflyet styrtet på svensk side av grensen mellom Bodø og Narvik rundt klokka 00.30 i natt. Den svenske redningstjenesten forsøker nå å ta seg til flyet som ligger krevende til.

Postfly SE-DUX styrtet

STYRTET: Det er dette postflyet fra selskapet West Atlantic som styrtet i natt. De to personene som var om bord, antas å være omkomne. Bildet ble tatt i juli 2013

Foto: Kim Ruben Fjeldstad

Det var to personer om bord i flyet som var på vei fra Oslo lufthavn til Tromsø. Flyet er svensk, men kapteinen og styrmannen var fra Frankrike og Spania.

– Dette er en svært alvorlig og tragisk hendelse, sa konsernsjefen.

Ansatte tar dødsulykken tungt

– Våre ansatte kjente de to omkomne flygerne. Dette er mennesker som pleide å prate sammen om nettene når flyet kom. De tar ulykka svært tungt, forteller logistikksjef i Posten i Tromsø, Torstein Stormo til NRK.

Flyet, som opererte på vegne av Posten Norge, fraktet post og pakker fra Østlandet til Nord-Norge. De har i hele natt hatt tett kontakt med West Atlantic, som er leverandør av flytjenester for Posten.

Posten blir forsinket

– Posten har nå satt ned kriseteam, og er i tett kontakt med dem som er berørt og selskapet West Atlantic, sa Mejdell på den korte pressekonferansen.

Som følge av flystyrten, har West Atlantic og Posten Norge blitt enige om å innstille postflyet som skulle til Svalbard i formiddag. Pilotene i dette flyet er kolleger av de to som førte det styrtede flyet.

– Ulykken vil medføre forsinkelse i postgangen mellom sør og nord. Vi må antagelig kjøre posten på bakken i steden for å fly den, og dermed blir det forsinkelser, sier Mejdell.

Logistikksjef i Posten i Tromsø, Torstein Stormo, sier at de er i full gang med å finne alternative måter for å få posten fra Oslo til Troms, Finnmark og Svalbard.

Lasten om bord i ulykkesflyet var på fire tonn A-post, det vil si viktige brev og ekspresspakker.

For å nå få fraktet post og andre varer til Svalbard, blir dette sendt med faktebåt, som forlater Tromsø i ettermiddag og vil være framme i Longyearbyen på mandag.

Vet ikke årsaken

Det er fortsatt usikkert hva som er årsaken til at flyet av typen Canadair CRJ-200 havarerte i natt. Været har vært klart, og det har ikke vært mye vind i området. Ifølge Flightradar 24 falt flyet svært raskt – fra 33.000 fot til 11.725 fot på 60 sekunder.

Selskapet West Atlantic, som eier flyet, skal holde en pressekonferanse klokka 11:00. i en kort intervju med NRK.no sier de at de foreløpig ikke vet årsaken til ulykken.

Det er en tragisk ulykke. Det skal ikke skje, sier administrerende direktør i West Atlantic Gustaf Thureborn.

Laster Twitter-innhold

AKTUELT NÅ