Hopp til innhold

Lufthavnsjef: – Dette er en ufattelig tragedie

West Atlantic, selskapet som eide postflyet, var en del av luftfartsmiljøet på Tromsø lufthavn.

West Atlantic og Jonny Andersen

Det var et slikt West air fly som har havarert i de svenske Lapplandsfjellene. Bildet er fra 2007, i forbindelse med en nødlanding i Tromsø. Innfelt lufthavnsjef Jonny andersen ved Langnes lufthavn.

Foto: NRK

– Vi hadde ventet at flyet skulle lande klokken kvart på ett i natt, sier lufthavnsjef Jonny Andersen ved Langnes lufthavn til NRK.

Isteden våknet han opp til triste nyheter om at det svenskregistrerte postflyet fra Oslo hadde havarert like utenfor norskegrensen, i Gällivare i Sverige. Det er bare fragmenter igjen av flyet.

Flyet var lastet med norsk post fra Gardermoen til Tromsø på vegne av Posten Norge.

West Atlantic er en del av luftfartsmiljøet i Tromsø, og vi synes det er en ufattelig tragedie det som har skjedd, sier Andersen.

Det skal ha vært to personer om bord i flyet, en 42 år gammel kaptein og en 34 år gammel styrmann. Redningsleder Anders Lennholm ved Flygredningstjensten i Göteborg sier det ikke er håp om å finne overlevende etter flystyrten i natt.

Hovedredningssentralen i Nord-Norge kan ikke si noe om statusen til de to som var om bord. De fikk melding om at flyet ble funnet av et norsk F-16-fly cirka klokka 03:10 i natt.

Som følge av flystyrten, har vi blitt enige om å innstille postflyet som skulle til Svalbard i formiddag. Pilotene i dette flyet er kolleger av de to som førte det styrtede flyet, sier Pressesjef i Posten John Eckhoff NRK.