Her er bildene fra gullbrekket

Tyvene kom seg inn et hull i murveggen ved siden av den armerte jerndøra inn til hvelvet i Gullborgens gullsmedforretning. Politiet har fortsatt ingen konkrete spor etter tyvene, men forteller at de vet når tyvene tok seg inn i hvelvet.

Politiets bilde inne i Gullborgens hvelv

Politiets bilde fra inne i Gullborgens hvelv der tyver fikk med seg gull og diamanter verd flere titalls millioner kroner.

Foto: Politiet

Politiet har frigjort bilder fra innsiden av hvelvet i underetasjen til Gullborgen gullsmedforretning i Storgata i Oslo. Forrige helg ble gull og diamanter til en verdi av rundt 40 millioner kroner ble stjålet i et innbrudd.

Politiet sier de fortsatt ikke har noen konkrete spor etter tyvene. Men politiet er sikre på at profesjonelle kriminelle står bak innbruddet.

LES: Slik kom tyvene seg inn i hvelvet

John Roger Lund

John Roger Lund

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

Brannalarmen gikk

Politiet antar at innbruddet skjedde mellom klokken 23 lørdag kveld og 02 natt til søndag, og håper på publikums hjelp til observasjoner som er gjort i området denne natten.

- En brannalarm gikk på stedet ved jerndøra som er klippet opp klokken 23:21 lørdag kveld. Det kan ha vært som følge av at et redskap har gått varmt under arbeidet med å skjære seg gjennom døra, sier John Roger Lund.

Brannalarmen var en stille alarm, og har blitt registrert hos et sikkerhetsfirma, men ikke hos brannvesenet. Politiet vil ikke si hvilket selskap som har har ansvaret for alarmen, men det skal ikke har vært noe utrykning som følge av alarmen.

Døren inn til hvelvet

Tyvene laget et hull på siden av jerndøra for å komme seg inn til gull- og diamantlageret i kjelleren til Gullborgen.

Foto: Politiet

- Gjerningsmennene brøt seg gjennom murveggen inn til hvelvet like ved siden av døren. Hullet er stort nok til at en person kan komme seg gjennom. Inne i hvelvet har tyvene har tatt med seg opptaksboksen med overvåkningsbilder, og forsynt seg av det meste av gull og diamanter fra hvelvet. De har ikke rørt noen klokker, forteller John Roger Lund.

LES: – Dette var det Toska drømte om

LES: – Trodde hvelvet var 120 prosent trygt

Leter etter DNA

Lund forteller at tyvene ikke la igjen noen verktøy etter at jobben var gjennomført, og tyvene stakk av med store mengder gull og diamanter.

- Vi undersøker om det er spor av DNA og fingeravtrykk. I tillegg ser vi om det kan ha vært gjenglemt noe på stedet. Så langt har vi ikke funnet spor som gir oss noe retning i etterforskningen, sier Lund.

Politiets bilder fra åstedet

Tyvene kom seg inn via dette vaskerommet, og måtte lage hull i veggen for å få opp dørene inn til gullsmedens kjeller.

Foto: Politiet

- Vi holder også på å få lastet over bilder fra overvåkningskameraer i nabolaget, men det tar tid, og vi har ikke organisert videoene enda. Da håper vi på bedre oversikt over bevegelser ved gullsmeden før og etter innbruddet, sier Lund.

Etterforskningsteamet Gullborgen-tyveriet

Deler av teamet som etterforsker Gullborgen-tyveriet.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

Det er stor etterforskningsgruppe som jobber med saken. Mens en gruppe sitter inne på politihuset er flere ute og jobber, mens andre avhører vitner og ansatte.

- Vi avhører alle som har tilknytning til gullsmeden. Ansatte, håndverkere som har hatt tilgang til bygget, og andre personer som vi har fått tips om av Gullborgens eiere og ansatte, sier Lund.

Ingen navngitte mistenkte

Ingen er foreløpig pågrepet etter det som trolig er norgeshistoriens største gull- og diamantkupp. Politiet sjekker ut norske og utenlandske kriminelle miljøer i jakten på gulltyvene.

- Vi har ikke navngitte personer på blokka nå, sier Lund.

Han legger til at politiet ønsker tips fra publikum som var i området lørdag kveld og natt til søndag, og som kan ha hørt eller sett noe.

Inne i hvelvet til Gullborgen

Tyvene etterlot seg tomme esker, men få spor etter gullbrekket i Storgata 28.

Foto: Politiet

SISTE NYTT

Siste meldinger