Hopp til innhold

Sandberg skal styre innvandringsskuta når Listhaug er i permisjon

Per Sandberg tar over for innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug når hun går ut i svangerskapspermisjon.

Per Sandberg blir intervjuet av NRK

DOBBELT OPP: Fiskeriminister Per Sandberg fungerer også som innvandrings- og integreringsminister når Sylvi Listhaug går ut i permisjon.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Det ble klart i Kongen i statsråd i fredag.

I slutten av september i fjor ble det kjent at Listhaug venter sitt tredje barn. 5. mars går hun ut i permisjon. Etter planen skal den vare til 2. juli.

Tilbake til valgkampen

Innvandringsminister Sylvi Listhaug står i en gang

Sist uke deltok Listhaug i et møte om flyktninger som kom over Storskog. Når hun er i permisjon må Sandberg ta over arbeidsoppgavene.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

I permisjonsperioden vil Frp-nestleder og fiskeriminister Per Sandberg ta over hennes arbeidsoppgaver.

– Per Sandberg er en dyktig statsråd som tidligere har jobbet mye med innvandrings- og integreringsfeltet på Stortinget. Han kommer garantert til å gjøre en god jobb mens jeg er ute i fødselspermisjon, sier Listhaug i en pressemelding.

Erfaring fra feltet

På starten av 2000-tallet, da Sandberg representerte Frp i kommunalkomiteen på Stortinget, var han innvandringspolitisk talsmann for partiet. Også som nestleder har den frittalende trønderen vært aktiv i innvandringsdebatten.

Da Solberg-regjeringen i desember 2015 gjorde endringer i statsrådkabalen og opprettet posten som innvandrings- og integreringsminister, spekulerte mange i at Sandberg skulle få oppdraget.

I stedet ble han fiskeriminister. I noen måneder skal han altså fungere som begge deler.

– For meg er det viktig å føre en streng og rettferdig asylpolitikk og en integreringspolitikk som stiller tydelige krav. Det skal jeg følge opp i denne perioden. Det viktigste er at vi klarer å holde asyltilstrømmingen under kontroll, sier Sandberg i pressemeldingen fra Justisdepartementet.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger