NRK Meny
Normal

Trippeldrapssiktet overført til fengsel

Politiet venter fortsatt på å få avhørt den drapssiktede mannen i Årdal-saken. Muligheten for det kan ha økt etter at den drapssiktede mannen ble overført til fengsel.

Buss fraktes fra åsted i Årdal

TRE DREPT: Mandag 4. november ble tre personer drept av en asylsøker fra Sør-Sudan. Den drapssiktede mannen er nå overført fra Sandviken sykehus i Bergen til fengsel.

Foto: Oyvind Bye Skille

Mot slutten av forrige uke ble den trippeldrapssiktede mannen i Årdal-saken overført fra Sandviken sykehus til fengsel. Dette får NRK.no bekreftet av politiet.

– Det stemmer at han ble overført fra sykehus og nå sitter i fengsel. Overføringen skjedde i slutten av forrige uke, bekrefter regionslensmann i Sogn Åge Løseth.

I NRKs Nyhetssenter får du fortløpende nyhetsoppdateringer.

– Trenger fred og ro

Åge Løseth

VIL AVHØRE: Regionlensmann i Sogn håper sjansen for å avhøre den drapssiktede 30-åringen øker når han nå er overført fra sykehus til fengsel.

Foto: Alf Vidar Snæland

Det var mandag 4. november at en 30 år gammel asylsøker drepte tre personer på Valdresekspressen på vei mot Oslo.

Den drapssiktede 30-åringen ble varetektsfengslet i fire uker torsdag 7. november. På grunn av hans reduserte allmenntilstand ble han ikke overført til fengsel, men ble fortsatt værende på Sandviken sykehus i Bergen.

Les også: Siktet 30-åring nekter for bussdrapene

Les også: Innringer på nødtelefon: «Terrorhandling. Flere drepte»

Les også: Trippeldrapssiktet nektet å la seg avhøre

Verken politiet eller hans forsvarer Fredrik Verling ønsker ikke å si nøyaktig hvor den drapssiktede mannen befinner seg. Det vil være naturlig å anta at 30-åringen er overført til Bergen fengsel, men dette er fortsatt usikkert.

Advokat Fredrik Verling

I DIALOG OM AVHØR: Forsvarer Fredrik Verling sier han er i dialog med politiet om et nytt avhør av sin drapssiktede klient.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

– Min klient trenger først og fremst fred og ro nå. Jeg hører at du har den informasjonen og at politiet kommenterer det, men jeg registrerer at de sier det, sier Verling til NRK.no.

Politiet håper at den drapssiktede mannen snart kan la seg avhøre og er i dialog med hans forsvarer om å få dette til.

– Vi har fått beskjed om at det ikke skjer neste uke heller på grunn av hans helsetilstand, men det er ikke endelig avgjort ennå. Det må passe for hans forsvarer også, men det er noe vi fortsatt jobber med, sier Løseth.

Les alt om trippeldrapssaken i Årdal her.

Etterlyste vitne

Verling bekrefter at de har en dialog.

– Når min klient er klar for å la seg avhøre kommer han til å stille. Foreløpig jobber vi med å finne et tidspunkt for når det passer.

Forrige uke etterlyste politiet også et nytt vitne. De ønsket å komme i kontakt med en kvinne, men det viste seg å være en misforståelse. Likevel har de fått napp.

– Vi har fått kontakt med tre andre kvinner som befant seg på busstasjonen i Årdal da Valdresekspressen passerte. Vi har gjennomført avhør av dem, men ønsker ikke å si noe om hva som kom frem der, sier Løseth.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger