Normal

NRK fester valg-grepet

En uke inn i valgkampen, har NRK festet grepet om TV-seerne.

Velg! 09
Foto: NRK

Hver eneste dag denne uken har NRK og TV 2 konkurrert om de politisk interesserte seerne. En kamp NRK til nå har kommet best ut av.

Valgdebatt og utspørring torsdag

– Dette er inspirerende

Jon Gelius

Nyhetsredaktør i NRK Jon Gelius er fornøyd.

Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix

Folkemøtet i Kristiansand på mandag ble ukens mest sette debattprogram med 668.000 seere.

– Dette er ekstra inspirerende for oss siden vi har lagt ned enorme ressurser i å utvikle og forbedre våre valgsendinger på TV. Variasjonen i våre valgsendinger ser ut til å tiltale seerne. Vår ambisjon om å bli ”folkets valgvinner” er i ferd med å bli oppfylt allerede og det i en tid med knallhard TV-konkurranse, sier nyhetsredaktør i NRK Jon Gelius, som er meget godt fornøyd med ukens tall.

Hele uken hadde NRK sine Velg!09-programmer hatt over en halv million seere, og det imponerer også NRK sin egen forskningsavdeling.

NRKs Velg!09 seertall

Dag

Program

Seertall

Mandag

Folkemøte i Kristiansand

668.000

Tirsdag

Partilederutspørring Frp

579.000

Onsdag

Innvandringsdebatt

514.000

Torsdag

Partilederutspørring Sp

524.000

Medieforsker Kristian Tolonen

Medieforsker Kristian Tolonen.

Foto: Sjur Sætre / NRK

– Dette er sterke NRK-tall. Vi skal huske på at et halvannen times valgdebatt ikke er det samme som en halvtimes Nytt på Nytt. Dette er gode og viktige tall for NRK siden de understreker at folk velger statskanalen når det er store begivenheter, sier medieforsker i NRK Kristian Tolonen.

Har tro på NRK

Disse tallene underbygger også en undersøkelse som Synovate gjorde i tilknytning til forventninger knyttet til årets valgkampdekning. De viste at 2 av 3 spurte tror NRK kommer til å gi gode politiske debatter med analyser og innsikt, og at over 70 % av de spurte tror at NRK kommer til å gi troverdig informasjon.

– Denne ukens seertall følger opp den analysen og gjør ord om til handling, sier Tolonen, som ikke ønsker å kommentere TV 2 sine tall.

– Jeg nøyer meg med å registrere at folk velger NRK under store begivenheter, sier Tolonen. Gelius også konstaterer at publikum velger NRK.

– Vi ser det samme styrkeforholdet mellom NRK og TV 2 gjennom hele uken, mens NRK ligger på over 500.000 ligger TV 2 på mellom 100 og 300.000, sier Gelius.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger