Hopp til innhold

NRK ble folkets valgvinner

VELG!09 og NRKs andre valgsendinger samlet desidert flest seere. I gjennomsnitt de siste ukene har NRK hatt 200.000 flere seere pr. program enn TV2.

Jon Gelius
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

- Aldri har kampen om seerne vært tøffere mellom NRK og TV2 enn i dette valget. Derfor er det med stor tilfredshet å se at min spådom slo til for fullt:

NRK ble folkets valgvinner, sier NRKs nyhetsredaktør Jon Gelius.

NRK og TV2 har brukt millionbeløp på årets valgsendinger. Begge kanaler har promotert de ulike valgsendingene hyppig. Tallene fra TNS Gallup viser at NRK hver dag har slått konkurrenten med klar margin.

Velg!09 i Nett-TV

Det mest sette enkeltstående valgprogrammet var NRKs direktesendte ”folkemøte” fra Kristiansand. Det programmet samlet 668.000 seere. TV2s opptak av de samme partilederne samme kveld i Tabloid hadde kun 140.000 seere.

- Må være bittert

- Jeg synes særlig synd på Pål T. Jørgensen som har levert gode utspørringer på TV2.

- Da må det være bittert å se at få seere har giddet å se på. Selv ikke da statsminister Jens Stoltenberg ble utspurt på NRK og TV2 omtrent samtidig sist torsdag, klarte han å hamle opp med våre utspørrere, Magnus Takvam og Sigrid Sollund.

NRK hadde 438.000 , mens TV2 hadde 231.000 seere, sier Gelius.

Gode minidebatter

NRK har i årets valgkamp satset offensivt med flere nye grep. De gamle folkemøtene er erstattet med minidebatter ute blant publikum. Et eget folkepanel har kommentert disse debattene, og Petter Schjerven har bidratt med varme og humor i ”Typisk parti”.

- Jeg er særlig godt fornøyd med våre minidebatter i fra en moské, et fengsel, et sykehus, et klasserom, en næringslivshage og et fabrikklokale. Disse debattene har skapt ekstra nerve og nærvær.

- Ja, så oppsiktsvekkende synes britiske The Guardian at fengselsdebatten vår var, at de brukte mye spalteplass på å omtale den, sier Gelius.

LES OGSÅ: Fengselsdebatten i The Guardian

Lyspunkt

AKTUELT NÅ