NRK Meny
Normal

- Er det ikke litt drøyt av Erna å legge ansvaret på velgerne?

Høyres nestleder Jan Tore Sanner måtte svare for Høyres åpne politiske armer i regjeringsspørsmålet under nettmøtet.

Jan Tore Sanner svarer på spørsmål i nettmøte
Foto: NRK

Erna Solberg ble spurt ut på Velg! 09 og nestlederen svarte i nettmøte.

Send ditt spørsmål til Jan Tore Sanner

Høyre markerer seg på skattespørsmål i hver valgkamp, og mange lesere lurte på hvordan partiet stiller seg til ulike skattetyper.

En leser lurte på hva partiet mener om eiendomsskatten og hytteskatten.

- Høyre vil fjerne hytteskatten. Høyre er også mot eiendomskatten i kommunene, og vil redusere den med sikte på fjerning der den allerede er innført, svarte Jan Tore Sanner.

- Vi er opptatt av at det skal lønne seg å jobbe, og det skal lønne seg å investere i norske arbeidsplasser. Med lavere skatt blir jobbene tryggere, og det skapes flere verdier. Da trygger vi også velferden. Skal det skinne av eldreomsorgen må det også skinne av norsk næringsliv, var et annet svar.

Regjeringspørsmålet engasjerer også.

Er det ikke litt drøyt av Erna Solberg å legge ansvaret på velgerne på valgdagen når hun får spørsmål om hvem Høyre vil regjere sammen med?

Spørsmål om å regjere eller ikke regjere

- En stemme til Høyre er en stemme på Høyres politikk. Alle de fire borgerlige partiene er avhengig av å samarbeide i Stortinget for å få gjennom sin politikk - uansett hvilken borgerlig regjering det blir. Hvis du vil at Høyres politikk skal vinne gjennom der vi ikke er enige, så må du stemme Høyre. Husk også at et sterkt Høyre er den klareste garantien for at et borgerlig flertall vil gi en ny regjering.

Svar om å regjere eller ikke regjere

Nestlederen kom heller ikke una skole - saken som partiet profilerer seg på:

- Hvordan skal Høyre få til en bedre skole for alle og ikke bare de flinkeste elevene? lød spørsmålet.

- Bedre lærere, og bedre oppfølgning av alle elever fra første klasse. Vi er åpne for at skolene kan gi tilpasset opplæring i grupper etter nivå i kortere eller lengre perioder, slik at alle får hjelp og utfordringer - uavhengig av nivå i andre fag. Å sørge for at alle lærer å lese og skrive skikkelig er en av de viktigste utfordringene i norsk skole i dag, og vil bidra til å redusere frafallet og sikre alle muligheter senere i livet. Høyre vil ha fokus på basisferdigheter, siden disse legger grunnlag for så mye videre læring.

Send ditt spørsmål til Jan Tore Sanner

Les svarene her

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger