NRK Meny
Normal

Navarsete avviser Høybråtens bønn

Til tross for motgang og dårlige meningsmålinger for de rødgrønne, avviser Senterparti-leder Liv Signe Navarsete sentrumsfrieri fra KrF-leder Dagfinn Høybråten.

Liv Signe Navarsete

Senterparti-leder Liv Signe Navarsete vil ikke trekke inn mot et sentrumssamarbeid.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

– Det skjer politikkutvikling, og det skjer mye bra, selv om fokuset dessverre har vært for mye på partistøtte totalt sett, sier Navarsete til NRK.

På NRKs desembermåling var det et blått flertall på Stortinget.

– Drømmer om et samlet sentrum

Dagfinn Høybråten

Dagfinn Høybråten ønsker seg en samlet sentrumsopposisjon.

Foto: Andersen, Aleksander / Scanpix

Rett før jul benyttet avtroppende KrF-leder Dagfinn Høybråten anledningen til å be Senterpartiet om å finne tilbake til sentrum i politikken.

– Jeg mener det er et stort problem for sentrum i norsk politikk at Senterpartiet har bundet seg til å være enig med SV i alle saker. Det hadde vært bedre om sentrum samlet hadde vært fristilt i forhold til Arbeiderpartiet og SV, sa Høybråten til NRK.

– Da kunne vi ha utgjort en sentrumsopposisjon. Det drømmer jeg litt om når jeg ser hvordan regjeringspartiene sliter, ikke minst hvordan Senterpartiet sliter med sak etter sak som må gjøre det vanskelig for partiet å svelge unna om dagen, mente han.

Navarsete: Det var KrF som gikk bort fra sentrum

Liv Signe Navarsete tar imidlertid kritikken fra den tidligere regjeringspartneren med knusende ro.

– Jeg må jo smile litt når jeg hører den beskrivelsen, svarer hun.

For Navarsete mener det var KrF som først tok et skritt bort fra sentrum, da partiet i 2001 dannet Bondevik II-regjeringen.

– Det var jo vitterlig Høybråten og KrF sammen med Venstre som valgte høyresiden. Jeg har heller ikke hørt noe annet enn at de faktisk vurderer i deler av KrF at de vil støtte en Frp-regjering. Da mener jeg vi er kommet veldig langt fra det som er sentrums verdier.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger