NAF: – Ser svært løfterikt ut

NAF mener samarbeidspartienes avtale om nytt avgiftssystem vil sikre en mer miljøvennlig og sikrere bilpark.

Inger Elisabeth Sagedal

FORNØYD: Inger Elisabeth Sagedal mener elbilsuksessen videreføres.

Foto: Erik Norrud / NAF

Samarbeidspartiene har blitt enige om flere endringer i avgiftssystemet for biler og i NAF smiles det bredt over avtalen som har kommet.

– Dette ser svært løfterikt ut. Vi gleder oss over at den norske elbilsuksessen videreføres og da er det aller viktigste bevart, sier Inger Elisabeth Sagedal, kommunikasjonssjef i NAF

– Forutsigbarhet

Det blir endringer i engangsavgiften og elbilen kan oppleve å miste flere av sine fordeler. Men endringene vil først settes i verk etter denne stortingsperioden, altså i 2017.

– Partiene har lagt vekt på forutsigbarhet. Bil er en viktig investering og her ser man på endringer i et fremtidig perspektiv. Dette gir en fornuftig dreining av bilavgiftene som vil føre til økt sikkerhet og reduserte utslipp, mener Sagedal.

Konkurransedyktig

Sagedal er opptatt av at kjøpsfordelene til elbilene opprettholdes. Momsfritaket kan bli fjernet, men det skal erstattes av en tilskuddsordning. Tilskuddsordningen vil få et tak som vil gjøre de dyreste elbilene dyrere. På sikt er det også en plan om årsavgift på elbilene.

– Man beholder kjøpsfordelene til elbilene i en lengre periode, og det er viktig for at elbilen skal være konkurransedyktig, sier Sagedal.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger