Møte om Rygge: – Målsetningen er at ingen skal miste jobben

Storinvestor Olav Thon har invitert den private grupperingen «Rygge Airport» til sitt kontor sammen med de andre hovedaksjonærene.

Den private grupperingen Rygge Airport er invitert til møte hos Olav Thon

Flere i grupperingen Rygge Airport kom til møte hos storinvestor Olav Thon i formiddag. Knut R. Johannessen (t.v), Einar Enger, og Anne-Grete Strøm-Erichsen (t.h).

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

– Målsetningen er at ingen skal miste jobben, sier Knut R. Johannessen til NRK, når han er på vei inn til møte med Olav Thon. Johannessen er initiativtaker til å videreføre driften på Rygge, og mener et nytt flyselskap kan være på plass i april neste år.

Flere private aksjonærer har gått sammen for å sikre videre drift ved flyplassen, under navnet «Rygge Airport». De har lagt inn en foreløpig søknad om konsesjon og er i dialog med samferdselsdepartementet, opplyser Johannessen.

Han skal være daglig leder i «Rygge Airport», mens tidligere forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen skal være styreleder.

Tidligere forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap)

Tidligere forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) skal være styreleder for den private grupperingen «Rygge Airport».

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

I mai ble det bestemt at Moss lufthavn Rygge skulle legges ned 1.november. Dagens ledere mente at det ikke var grunnlag for videre drift etter at det irske selskapet Ryanair besluttet å legge ned sin base på flyplassen.

Både flyselskapet og flyplassens eiere mente at innføringen av passasjeravgiften på 88 kroner per billett har gjort det umulig med videre drift.

Stortingsrepresentantene Ulf Leirsten (Frp) og hans partifelle Erlend Wiborg mener at dagens eiere av flyplassen mangler troverdighet, når andre nå mener det er mulig å drive økonomisk lønnsom sivil luftfart på Rygge.

Arne R. Johannessen, Einar Engen Anne-Grete Strøm-Erichsen kom til møte hos storinvestor Olav Thon

Arne R. Johannessen, Einar Enger og Anne-Grete Strøm-Erichsen er i dialog med samferdseldepartementet om videre drift på Moss lufthavn Rygge, og møtte mandag storinvestor Olav Thon.

Foto: Cecilie Roang Bostad / NRK

SISTE NYTT

Siste meldinger