– Nå føler jeg håp igjen

For mange av de ansatte på Moss lufthavn Rygge kom nyheten om at flyplassen kan være reddet som en stor overraskelse. – De siste månedene har vært tunge, forteller en ansatt til NRK.

Evelina Ardaviciute

HÅP: Kunde- og driftsassistent Evelina Ardaviciute føler igjen håp etter at en privat gruppering planlegger videre drift på Moss lufthavn Rygge.

Foto: Lotte Olsen / NRK

– Det har vært veldig tungt, spesielt for meg, forteller Evalina Ardaviciute.

I over tre år har flyplassen i Østfold vært hennes arbeidsplass. Ardaviciute møter NRK mens hun er på jobb som kunde- og driftsassistent onsdag kveld.

– Jeg slet lenge før jeg fikk meg jobb, så det har vært helt fantastisk å jobbe her på flyplassen. Da beskjeden om at det blir stengt kom, fikk vi sjokk. Det handler ikke bare om penger, dette er et sted hvor jeg har fått alle vennene mine. Det var veldig tungt.

Det er rundt 500 ansatte på Moss lufthavn Rygge som vil bli berørt av nedleggelsen. Forrige uke åpnet Nav et eget kontor på flyplassen for å bistå alle de berørte.

Onsdag kveld kom beskjeden om at flyplassen kan være reddet. Det gir håp til de ansatte.

– Jeg ble så glad, det er helt fantastisk!, sier Ardaviciute.

Ønsker å ha med de ansatte videre

En privat gruppering som heter «Rygge Airport» planlegger videre drift av flyplassen på Rygge sivile lufthavn. De har varslet at de ønsker å ha med dagens ansatte videre.

– Det som er det gode her nå det er nettopp folkene og den fine infrastrukturen som er. Det faktum at det er et høyt passasjergrunnlag i dag. Det mener vi gir et godt grunnlag for fremtiden, har Knut R. Johannessen uttalt til TV 2.

Johannessen er daglig leder i selskapet.

Også styreleder i det nye selskapet, Anne-Grete Strøm-Erichsen, bekrefter at de ønsker å ta vare på dagens ansatte.

– Det er et ønske og en målsetting for oss å ha med de ansatte som måtte ønske det, fordi det er folkene som er verdt noe i denne flyplassen, sier hun til NRK.

– Jeg hadde ikke noe håp lenger, jeg ventet bare på alt skulle ta slutt, forteller Ardaviciute.

Kunde- og driftsassistenten har de siste månedene ikke hatt noen glede av å gå på jobb.

– Nå føler jeg håp og har lyst til å være på jobb igjen, og jeg har lyst til å hjelpe andre. Det har forandret veldig mye akkurat nå, avslutter hun.