Misliker Solbergs utspill

Oslo-ordfører Per Ditlev-Simonsen misliker høyre-leder Erna Solbergs anmodning om at han bør trekke seg fra valgkampen på grunn av avsløringen om skattefusk.

Erna Solberg og Per Ditlev-Simonsen
Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

- At jeg skal få noe yrkesforbud nekter jeg å tro, sier Ditlev-Simonsen til NRK.

Han var ikke informert om høyrelederens utspill på forhånd, og ønsker ikke å kommentere saken før han har forklart seg for forretningsutvalget i Oslo kommune.

 

At jeg skal få noe yrkesforbud nekter jeg å tro.

Per Ditlev-Simonsen

 

 

- Mister fokus

Skattesaken er foreldet, men Erna Solberg mener likevel han bør gjøre opp for seg.

- Inntil han får ryddet opp i disse sakene, så tror jeg ikke han kommer til å fungere godt i valgkampen når alt fokuset dreier seg om denne saken, sier Høyreleder Erna Solberg til NRK Ukeslutt.

Erna Solberg om Per Ditlev-Simonsen

Ditelv-Simonsen innrømmet i går skattejukset ovenfor NRK, men sa at den sveitsiske bankkontoen ble avsluttet i 1994 eller 1995 før han ble ordfører i Oslo.

Mellom 1989 og 1990 var han forsvarsminister i Syse-regjeringen, men han vil i dag ikke kommentere om han hadde kontoen i denne periode.

Informert gjennom media

I dag sier Ditlev-Simonsen til NRK at han så langt ikke har vurdert sin stilling og at han kommer til å ta kontakt med skattemyndighetene på mandag for å rydde opp i forholdet.

- Han må rydde opp ovenfor myndighetene og etter det må man kunne forvente at han kommer med en mer offentlig erklæring, sier Solberg som fikk vite om saken gjennom Dagens næringslivs artikkel.

Svekker ikke partiet

Hun vil ikke svare på om han bør trekke seg fra jobben som ordfører:

- Det får være opp til Ditlev-Simonsen å avgjøre, men han kan vanskelig representere Oslo Høyre i valgkampen etter dette, sier Solberg  som ikke tror skattesaken har svekket Høyre som parti.

Per-Ditlev Simonsen ønsker ikke å kommentere anmodningen om at han bør trekke seg.

Mandag skal han forklare seg for forretningsutvalget i Oslo kommune som skal avgjøre om han fortsatt har deres tillit som ordfører.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger