NRK Meny
Normal

Advokatens ekskone: – Jeg burde ha gått til politiet

Racha Maktabi, ekskona til den siktede advokaten Amir Mirmotahari, sier at hun i ettertid ser at hun burde ha gått til politiet da familien ble truet og utsatt for utpressing.

Racha Maktabi

SE VIDEO: Racha Maktabi, den fraseparerte kona til den siktede advokaten Amir Mirmotahari, forteller at også hun ble truet via tekstmeldinger og opprigninger.

– I dag ser jeg at jeg selv kunne ha gått til politiet og anmeldt truslene og utpressingen og forklart hva som skjedde med meg og barna. Men jeg gjorde ikke det. Jeg opplevde et kaos, valgte å stole på mannen min og tenkte bare på at jeg måtte få meg og barna i sikkerhet, sier Racha Maktabi (41).

NRK møter henne to dager etter at VG avslørte lydopptak hvor forsvarsadvokat Amir Mirmotahari (38) skal ha bedt en torpedo om å holde et voldtektsoffer unna rettssaken, slik at klienten hans skulle gå fri.

I et nytt lydopptak som VG publiserte i går kveld, skal Mirmotahari ha bedt torpedoen om å sabotere en nattklubbåpning i Fredrikstad.

Racha Maktabi sier til NRK at hun ikke har visst om disse samtalene mellom Mirmotahari og torpedoen, og at hun ikke har hørt lydopptakene før de ble kjent gjennom media.

Amir Hossein Mirmotahari

SIKTET: Advokat Amir Mirmotahari er siktet for å ha påvirket aktører i rettsvesenet under særdeles skjerpende omstendigheter.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Mirmotahari har forklart at torpedoen, som også var en av hans klienter, presset ham, og at han derfor «jattet med» i samtalene de to hadde.

– Det har ikke vært noe reelt over denne samtalen, det er en setup, sa han til NRK onsdag.

Trusler og utpressing

Ifølge VG skjedde samtalene mellom forsvarsadvokaten og torpedoen i mai i fjor.

Maktabi forteller at hun i fjor sommer ble oppringt av en svensktalende mann, som sa at han hadde avlyttet Mirmotahari i tre måneder.

Ifølge Maktabi var mannen ikke den samme som torpedoen nå er omtalt i forbindelse med de publiserte lydopptakene.

– Mannen sa at han satt på alvorlig materiale. Da trodde jeg det bare var noe lureri, så jeg har ikke truffet ham eller visst hva det var av materiale, sier hun.

Maktabi var gift med Mirmotahari frem til i fjor høst. Da tok paret, som også er advokatkollegaer og forretningspartnere, ut separasjon. I forkant av separasjonen sier Maktabi at familien, inkludert henne og de to barna, var blitt utsatt for trusler og utpressing.

Hva ble det truet med?

– At det avlyttede materialet skulle overleveres, sier Maktabi.

– Måtte leve i skjul

På et tidspunkt ble truslene så alvorlige at hun måtte ta med seg barna, komme seg vekk og bo i skjul, opplyser hun.

Hun sier hun aldri fikk klarhet i hvorfor familien ble truet.

– Jeg burde ha gått til politiet, men jeg valgte å stole på mannen min og var kun fokusert på ungene og meg og på det praktiske med tanke på hvem som kunne beskytte oss, sier Maktabi.

Kan du garantere at du på ingen måte er involvert i det eksmannen din nå er siktet for?

– Ja, svarer Maktabi.

Politiadvokat Sturla Henriksbø understreker at det nå bare er én siktet i saken.

Politiet har gjennomført avhør av Mirmotahari og skal videre avhøre flere personer som vitner.

Anders Brosveet, forsvarer for Amir Mirmotahari

AVVISER: – Vi mener det han er siktet for, ikke er straffbart, sier forsvarer Anders Brosveet om klienten Amir Mirmotahari.

Foto: Henrik Myhr Nielsen / NRK

– Det er naturlig for oss å snakke med siktedes kone dersom hun ønsker å snakke med oss, sier Henriksbø.

– Innser at det er et alvorlig advokatetisk overtramp

Mirmotahari ble torsdag pågrepet og siktet for å ha påvirket aktører i rettsvesenet under særdeles skjerpende omstendigheter.

I dag ble han varetektsfengslet i fire uker med brev og besøksforbud.

Ifølge Mirmotaharis forsvarer Anders Brosveet avviser han anklagene, men innrømmer at uttalelsene han kom med i lydopptakene var uheldige.

– Han har gitt klart uttrykk for at det er mer enn uheldig. Han innser at det er et alvorlig advokatetisk overtramp. Men det er et langt sprang derfra til å si at han har bestilt noe anslag eller gjort forsøk på at dette skal bli virkelighet, sier Brosveet.

– Derfor anser vi at det ikke er straffbart. Det var en mulig situasjon som aldri var alvorlig ment fra hans side.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger