Norsk Tipping massesuspenderer kommisjonærer

Akkurat nå får sju tippekommisjonærer sparken av Norsk Tipping. Grunnen er grove og gjentatte brudd på kommisjonæravtalen.

Sju tippekommisjonærer får kroken på døra

En tippekiosk i Oslo sentrum er blant dem som får kroken på døra.

Foto: NRK

Grunnen til at kommisjonærene mister retten til å selge spill for Norsk Tipping er etter det NRK erfarer mistanke om bedrageri fordi kommisjonærene skal ha vært med på å tilrettelegge for spill over lovlig maksgrense.

Det er brudd på kommisjonæravtalen som alle kommisjonærer må inngå med Norsk Tipping.

– En overreaksjon

– Dette er en overreaksjon, sier Morten Furuholmen, som er advokat for flere av kommisjonærene.

Han reagerer på at kommisjonærene fratas levebrødet, og mener de har vært lojale mot Norsk Tipping

Morten Furuholmen

Advokat Morten Furuholmen.

Foto: Roald, Berit / Scanpix

– Reaksjonene står ikke i forhold til den kunnskapen Norsk Tipping har hatt. De observerer denne praksisen, og handler først etter at det er en pressesak. Det er ikke akseptabelt, og det kommer vi til å forfølge, sier han til NRK.no.

– Men de har jo visst at de har gjort noe galt når de har tatt i mot spill ut over maksgrensen?

– Ja, det er riktig. De har trådt inn i en praksis som er i strid med kommisjonæravtalen, men det er en praksis som har vært tolerert av Norsk Tipping. De måtte i det minste forvente å få et varsel, sier Furuholmen.

Etterforskes for kampfiksing

Som NRK tidligere har fortalt er dette kommisjonærer som har tatt i mot spill på de antatt fiksa fotballkampene som blir etterforsket av politiet i kampfiksingssaken.

LES OGSÅ: – Norsk tipping er hyklersk

Hovedkommisjonæren som har vært midlertidig suspendert siden i sommer har nå fått beskjed om at suspensjonen er endelig.

Som NRK fortalte tirsdag er hovedkommisjonæren sjekket ut av den delen av etterforskningen som handler om kampfiksing. Politiet kan ikke knytte kommisjonæren til å være invovlert i kampfiksing.

Har tilrettelagt for ulovlig spill

Men politiet etterforsker ham for bedrageri mot Norsk Tipping. Som NRK også har fortalt har kommisjonæren innrømmet å tilrettelegg for spill ut over lovlig maksgrense, samt å ha flere spillekort liggende.

For å kunne spille over lovlig maksgrense har kommisjonæren kontaktet andre kommisjonærer – som så har tatt imot spill. Det er disse kommisjonærene som nå får sparken av Norsk Tipping.

Tirsdag gikk hovedkommisjonærens advokat Morten Furuholmen ut og kritiserte Norsk Tipping for å være hykleriske siden han mener at Norsk Tipping må ha visst om denne overspillingen.

Strafferamme: 6 år

Norsk Tipping innrømmet tirsdag overfor NRK at de har blitt varslet om overspill hos kommisjonærene, men sier at de likevel ikke hadde nok bevis til å gjøre noe.

Hovedkommisjonæren etterforskes av politiet for bedrageri mot Norsk Tipping – med ei strafferamme på inntil 6 år.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger