Hopp til innhold

Märtha Louise dropper kongeparets hagefest

I dag holder kongeparet hagefest for engasjerte innbyggere i Dronningparken. Prinsesse Märtha Louise kommer ikke på festen.

Prinsesse Märtha Louise på vei inn i Nidarosdomen

KOMMER IKKE: Prinsesse Märtha Louise skal ikke delta på foreldrenes hagefest som holdes i Dronningparken i Oslo.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Kongen og dronningen inviterer gjester fra alle landets fylker til hagefest i forbindelse med jubileumsfeiringen av deres 25 år på tronen. Da Kongeparet gjennomførte sin jubileumsreise langs kysten i sommer, ble det arrangert hagefester i alle byene de besøkte.

Til sammen 1500 gjester, 50 personer fra hvert av landets fylker og Svalbard, skal gjeste festen. Hensikten er å samle et Norge i miniatyr.

Det ble først lagt ut på kongehusets hjemmeside at prinsessen skulle delta på hagefesten, men dette er nå fjernet. Det ble kjent i starten av august at prinsesse Märtha Louise og Ari Behn skal skilles.

Hva som er grunnen til prinsessens fravær er ikke kjent.

Direkte fra Dronningparken med nyhetsoppdateringer.

DIREKTE: NRK sender hagefesten direkte fra klokken 13.

24.000 tapasbiter

Kjøkkensjef ved Slottet, Nicolai Lundsgaard har sammen med sin stab laget 24.000 tapasbiter til festen. Norske kamskjell, økologisk kylling, hylleblomst fra Slottsparken, solbær fra Bygdøy Kongsgård og markjordbær fra Mågerø er noe av det som står på menyen.

En av gjestene er bonden og bloggeren Live Skinnes fra Buskerud. Hun skal ankomme festen i ren Askepott-stil, på hvit hest med tyllskjørt fra en norsk designer.

Det var 17. januar i år at kong Harald og dronning Sonja markerte 25 år på tronen, med blant annet vinteraktiviteter på Slottsplassen og en festforestilling i Aulaen i Oslo. Også under denne markeringen var vanlige borgere invitert.

Hagefest på Slottet
Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

AKTUELT NÅ