Mann pågrepet for drap på norsk kvinne: – Har aldri hørt så fæle skrik før

En norsk kvinne ble onsdag funnet død i Stockholm. En direktør i 50-årene, som bodde med kvinnen, er siktet for å ha drept henne.

MORD SÖDERMALM

ETTERFORSKES SOM DRAP: En kvinne ble funnet død etter at naboer varslet politiet om skrik fra en leilighet i Stockholm. Leiligheten der kvinnen ble funnet ble avsperret og krimteknikere ankom stedet.

Foto: Karin Wesslén/TT / TT NYHETSBYRÅN

En kvinne som ble funnet død i en leilighet i sentrum av Stockholm onsdag, var norsk statsborger, bekrefter påtalemyndigheten overfor NRK.

– Kvinnen er norsk statsborger og kjente den mistenkte mannen. Jeg ønsker ikke å gå nærmere inn på hvordan de kjente hverandre, sier etterforskningsleder Christina Voigt.

Kvinnen har bakgrunn fra Østfold, men flyttet til Sverige for en del år siden. Den norske kvinnen i 40-årene og den siktede mannen i 50-årene bodde sammen i leiligheten.

Politiet etterforsker saken som drap, men påtalemyndigheten vil ikke gå ut med mer informasjon på nåværende tidspunkt.

– Jeg kan ikke si så mye, fordi det pågår en «forundersøkelse» nå. Men jeg kan bekrefte at det er en kvinne som er funnet død, og en mann er pågrepet, mistenkt for å ha drept henne, sier Voigt.

Påtalemyndigheten i Stockholm bekrefter over NRK fredag ettermiddag at mannen er varetektsfengslet i to uker.

Politiet brukte to timer

Utenriksdepartementet sier til NRK at de er kjent med at en norsk borger er død i Sverige.

– Den norske ambassaden i Stockholm har vært i kontakt med svenske myndigheter som håndterer saken. Utenrikstjenesten kan yte konsulær bistand ved behov, sier pressetalsperson Ingrid Kvammen Ekker til NRK.

Politiet fikk melding om hendelsen allerede klokken 12.57 onsdag, men kom ikke til stedet før om lag to og en halv time senere, skriver svenske medier.

Ifølge fengslingsdokumenter NRK har fått tilgang til, ble den siktede mannen først pågrepet klokken 15.17.

Bakgrunnen for at politiet ble kontaktet, var at et vitne blant annet så en kniv bli kastet fra leiligheten.

Vitnet, en kvinne i 20-årene, sier til Aftonbladet at hun er opprørt over at det tok så lang tid før politiet kom.

– Jeg har aldri hørt så fæle skrik før, det hørtes virkelig ut som dødsangst, sier kvinnen til avisen.

Laster kart, vennligst vent...

STOCKHOLM: En norsk kvinne ble funnet død i Södermalm sør i Stockholm sentrum.

Direktør pågrepet

Ifølge svenske Expressen var den siktede mannen i 50-årene blodig da han ble pågrepet av politiet. Det ble også funnet en kniv på stedet som trolig skal være drapsvåpenet. Ifølge SVT skal kniven ha blitt funnet i en bakgård tilknyttet bygården.

Den pågrepne mannen i 50-årene er ifølge den svenske avisa en direktør i et større selskap, som omsetter for flere hundre millioner kroner hvert år. Ifølge NRKs opplysninger er mannen ikke tidligere straffet.

Mannen ble fremstilt for fengsling i Stockholms tingsrätt klokken 15 fredag ettermiddag.

Ifølge Dagbladet var mannen ikledd en grå dressjakke og en høyhalset genser under fengslingsmøtet. Avisa skriver også at mannen hadde tydelige sår som var bandasjert på halsen. Han skal også ha hatt en gipset arm i fatle.

Påtalejurist ved påtalemyndigheten i Stockholm, Maximillian Berg Molin, ønsker ikke å kommentere om den siktede mannen hadde noen skader.

– Fengslingsmøtet er over. Han er fengslet i to uker, sier Berg Molin til NRK.

Han sier at den siktede mannen begjærte seg løslatt under fengslingsmøtet fredag ettermiddag. Ifølge Expressen skal sakkyndige gjøre en vurdering av mannens mentale helse.

NRK har forsøkt å få en kommentar fra mannens forsvarere, Patrick Lindblom og Bengt Hesselberg, foreløpig uten å lykkes.

Undersøker tjenestefeil

Etterforskningsleder Voigt ønsker ikke å kommentere opplysninger i svenske medier om at det ble funnet en kniv i nærheten av åstedet overfor NRK.

– Det kan jeg ikke uttale meg om så lenge etterforskningen pågår, fordi vi ikke vil påvirke vitner.

Ifølge nyhetsbyrået TT har politiet selv anmeldt seg selv for tjenestefeil til den svenske versjonen av Spesialenheten for politisaker.

– Etter en gjennomgang, kan ikke feil utelukkes. Da er det politiets håndtering av hendelsen som må utredes, sier Towe Hägg, politiets presstalsperson, til Expressen.

SISTE NYTT

Siste meldinger