Kan ikke love bedring om et halvt år

Pelsdyrnæringen sier at målet er at forholdene i bransjen skal bli bedre, men kan ikke love at det skjer innen et halvt år, slik Arbeiderpartiet krever.

Skadd mink i bur
Foto: NRK

– Jeg håper og tror også at forholdene er langt bedre enn i dag. Det er det er det klare målet vårt og at vi skal jobbe veldig for å tilfredsstille det politikerne her sier, sier kommunikasjonssjef Arild Martinsen i Norges Pelsdyralslag.

Tidligere lørdag gikk Arbeiderpartiet ut og krevde at pelsdyrnæringen nå må ta seg selv i nakken og rydde opp innen et halvt år, hvis ikke kan hele næringen kan bli forbudt.

Han sier samtidig at det er vanskelig å love full bot og bedring innen et halvt år.

– Samtidig må jeg si at om det går et halvt år eller om det går noe mer, det er litt vanskelig å si i dag, sier Martinsen.

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk (Sp)

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk (Sp).

Foto: Lien, Kyrre / Scanpix
Brekk: Et halvt år er greit

Landbruksminister Lars Peder Brekk (Sp) synes det er greit at pelsdyrnæringen får en frist på et halvt år på å skjerpe seg.

– Vi skal følge opp strengt og stramme inn regelverket. Jeg er opptatt av at vi må ta verstingene og behandle resten av næringen skikkelig, sier Brekk.

Har ikke tillit hvis de ikke rydder opp

Terje Lien Aasland

Aps næringspolitiske talsmann, Terje Lien Aasland, advarer om at pelsdyrnæringen kan bli forbudt dersom de ikke rydder opp.

Foto: Knut Falch

Aps næringspolitiske talsmann, Terje Lien Aasland, sa lørdag at han ikke kan ha tillit til pelsdyrnæringen dersom de ikke viser handlekraft til å rydde opp.

– Om det ikke skjer, kommer vi til å fremme forslag om at det blir forbud mot pelsdyrsoppdrett i Norge, sa Lien Aasland.

Han sier at pelsdyrnæringen må skjerpe seg dersom de skal få fortsette sin virksomhet i framtiden.

– De må få vekk alle som ikke har nok fokus på dyrehelse og dyrevelferd. De må ha flere som jobber med å se til at dyrene har det bra. Kvaliteten på både bur og dyrehold må bli bedre, sa Lien Aasland.

Video Pelsdyr i bur

SE VIDEO: Nettverk for dyrs frihet og Dyrebeskyttelsen undersøkte forholdene på norske pelsdyrfarmer.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger