Kristin Kirkemo saksøker Per og Veronica Orderud i arveoppgjør

Et arveoppgjør er bakgrunnen for at Kristin Kirkemo og broren har saksøkt Per og Veronica Orderud.

Kristin Kirkemo

Kristin Kirkemo er halvsøsteren til Veronica Orderud. Nå har hun og broren saksøkt Per og Veronica Orderud i forbindelse med et arveoppgjør. Bildet er tatt i 2002 da Kirkemo var fengslet.

Foto: Arash A. Nejad / NTB scanpix

Kristin Kirkemo og hennes bror har saksøkt Per og Veronica Orderud, samt Veronica Orderuds lillesøster. Partene skal møtes i tingretten i mars neste år, skriver VG.

Kirkemo og broren er halvsøsken med Veronica Orderud og lillesøsteren. Søksmålet skjer i forbindelse med et arveoppgjør etter morens død. Hvilke krav Kirkemo og broren retter mot de tre er ukjent.

Per og Veronica Orderud og lillesøsteren har engasjert advokat Jon Alshus i saken. Han sier i en uttalelse til VG at den avdøde moren «ønsket å støtte arbeidet med en begjæring om gjenopptagelse for Per og Veronica Orderud». Hun skal ha tatt opp et lån for å dekke kostnadene med dette arbeidet.

Advokaten opplyser videre til avisen at moren opprettet et testament og et gavebrev der arvefordelingen ble bestemt før hun døde. Per og Veronica Orderud og lillesøsteren mener ifølge advokaten at arveoppgjøret er gjennomført i henhold til dette.

Veronica og Per Orderud ble dømt til 21 års fengsel etter trippeldrapet på Orderud gård i 1999. Kirkemo ble dømt til 16 års fengsel. I dag er alle løslatt etter å ha sonet ferdig sine dommer.

Orderud

Veronica og Per Orderud saksøkes av Kristin Kirkemo. Dette bildet er fra 2015, da de to var tilbake på Orderud gård.

Foto: Tore Sandberg / NTB scanpix

SISTE NYTT

Siste meldinger