KrFU-leder: – Frp må bestemme seg

De fire borgerlige partiene skal neste uke møtes til krisemøte. KrFU-leder Emil André Erstad ber Frp bestemme seg: Vil de være et regjeringsparti eller et opposisjonsparti?

Ungdomspolitikere diskuterte borgerlig samarbeid i Politisk kvarter idag.
I studio var Emil Andre Erstad fra KrFu, Kristian Tonning Riise fra Unge Høyre, Bjørn-Kristian Svendsrud fra FpU, 
Tord Hustveit fra Unge Venstre og programleder Astrid Randen.

Ungdomspolitikere diskuterte borgerlig samarbeid i Politisk kvarter. I studio Bjørn-Kristian Svendsrud (FpU), Kristian Tonning Riise (Unge Høyre), Emil Andre Erstad (KrFu), og Tord Hustveit (Unge Venstre). Programleder Astrid Randen.

– Frp må slutte å være et opposisjonsparti i regjering. De må velge om de skal være et opposisjonsparti eller et regjeringsparti, er beskjeden fra KrFU-leder Emil André Erstad.

Flere medier, blant annet TV 2, melder at de fire borgerlige partilederne tirsdag neste uke møtes til et hemmelig krisemøte i Nydalen.

Den siste tida har det lugget i samarbeidet, særlig mellom KrF og Frp. Ifølge Erstad er flere Frp-representanter på tokt for å uthule enigheten mellom de fire, og ramser opp flere eksempler:

Trine Skei Grande, Knut Arild Hareide, Siv Jensen og Erna Solberg

De fire borgerlige partilederne samlet i Nydalen høsten 2013: Trine Skei Grande (V), Knut Arild Hareide (KrF), Siv Jensen (Frp) og Erna Solberg (H). Nå skal de møtes på samme sted for å ta tak i det utfordrende samarbeidsklimaet.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Avgjørende å skvære opp

Dråpen som fikk begeret til å renne over, var Frp-nestleder Per Sandbergs anklager om at KrF har ansvar for massakre og terrorrekruttering.

– Mener du samarbeidsavtalen bør revurderes nå?

– På lang sikt så tror jeg dette selvfølgelig har svekka samarbeidsviljen i KrF, og det må man ta på alvor.

Unge Høyre-leder Kristian Tonning Riise mener de fire partilederne ikke har noe annet valg enn å skvære opp skikkelig.

– Det er helt avgjørende. Det bildet som tegnes av kaos på borgerlig side er den største utfordringen for dette prosjektet nå. Alle de gode sakene forsvinner når vi krangler og tolker hverandres politikk i verste mening.

Mener det mangler raushet

Unge Venstre-leder Tord Hustveit mener Venstres regjeringslyst har dalt de siste ukene.

– Det jeg tror mangler for at vi skal gå i regjering, er en raushet og et ønske om å spille hverandre gode.

1. nestformann i FpU, Bjørn-Kristian Svendsrud, er enig i at de fire partiene bør bli flinkere til å unne hverandre seire, i stedet for å skyte hverandre ned. Men han tar sterk avstand fra at Frp har skylda i det dårlige samarbeidsklimaet som har oppstått.

– Det er jeg uenig i. Hverken Per Sandberg eller Øyvind Korsberg sitter i regjering, de sitter i et regjeringsparti på Stortinget og fremmer Frps politikk. Det må for så vidt være greit. Akkurat som at KrF-politikere for eksempel kjemper mot søndagsåpne butikker.

SISTE NYTT

Siste meldinger