COP24 President Michal Kurtyka reacts during a final session of the COP24 U.N. Climate Change Conference 2018 in Katowice
Foto: Kacper Pempel / Reuters

Klimatoppmøte i Polen

Oppsummert

Nesten 200 land ble enige på FNs klimatoppmøte i Katowice i Polen. Regelboka for Parisavtalen, om hvordan verden helt konkret skal nå målene om utslippskutt, ble vedtatt. Forhandlingene gikk over et døgn på overtid.

 • Solberg roser klimavtalen

  Statsminister Erna Solberg (H) roser klimaavtalen. – Klimaavtalen i Katowice er en milepæl for verdens klimasamarbeid. Vi har fått på plass felles regler for hvordan vi skal gjennomføre Parisavtalen, sier Solberg.

 • Miljørørsla kritisk til klimaavtale

  Den norske miljørørsla meiner avtalen verdas land har kome fram til i Polen burde ha vore betre. Natur og Ungdom etterlyser meir konkrete løfter for korleis oppnå klimamåla. WWF kritiserer at referansar til FNs klimapanels rapport no er fjerna.

 • Elvestuen er nøgd med klimaavtale

  Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) er nøgd med avtalen som no er inngått i Katowice i Polen. – No er Parisavtalen er fullstendig. Vi har reglar som gjer at Parisavtalen kan tre i kraft, seier han. No er det opp til landa å følgje opp avtalen.

 • Avsluttende klimamøte har startet

  Det avsluttende plenumsmøtet på klimatoppmøtet i
  Polen er i gang. Møtet skulle etter planen ha startet klokken 14, men ble utsatt.

 • Klimatoppmøte utsatt

  Det avsluttende plenumsmøtet på klimatoppmøtet i
  Polen er utsatt. Møtet skulle etter planen ha startet klokken 14. Det er særlig stor uenighet om teksten for kjøp og salg av utslipsreduksjoner både mellom land og bedrifter.

Egentlig skulle toppmøtet vært avsluttet i går ettermiddag. Nå forhandler landene på overtid.
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger