Irak får Oslo-ambassade

Irak åpner en ambassade i Norge i løpet av våren, sier landets ambassadør til Norden, Ahmad Bamarni, til NRK.

 

Iraks ambassadør til Norden, Ahmad Bamarni.
Foto: Kjell Herning / NRK

Sist den Stockholms-baserte ambassadøren var i Norge var det på en diplomatisk høflighetsvisitt.

Denne gang er hans ærend langt mer konkret: Bamarni er i Oslo for å se seg om etter egnede lokaler.

- Vår regjering har bestemt seg for å åpne en ambassade her, og så snart de praktiske detaljene er ordnet, kan vi gjøre det, sier ambassadøren.

Han håper at den første irakiske ambassaden i Norge noen gang er et faktum i løpet av et par måneder. Og han sier at Norges rolle som fredsmekler og konfliktløser bidro sterkt til etableringen her.

Ikke bare for diplomatiets skyld

Men det er nok ikke bare den diplomatiske kontakten med Norge Irak ønsker å styrke. Statoil fikk også besøk av Ahmad Bamarni i dag.

 - Det var de som inviterte meg til et møte. Som ethvert stort oljeselskap er de interessert i Irak, fortsetter ambassadøren.

I dag er det oljeselskapets kontor i Jordans hovedstad Amman som har ansvaret for Irak, men Bamarni oppfordret dem til å åpne et kontor inne i Irak også.

- Hvis ikke i Bagdad, hvorfor ikke i en av de tre kurdiske provinsene, spør ambassadøren (som selv er kurder). Han foreslår byene Erbil og Suleimania, nesten 70 mil unna det voldsherjede Bagdad.

- Det ville bli svært godt mottat fra Iraks side, mener Bamarni. I følge den irakiske ambassadøren viste Statoil interesse for forslaget og sa de ville studere det.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger