Ingen NRK-streik under MGP

Ved 20-tiden fredag kom partene til enighet, åtte timer på overtid.

Eurovision Song Contest

Kringkastingsledelsen fryktet streik i NRK under Eurovision Song Contest.

Foto: Åserud, Lise / Scanpix

Lønnsoppgjøret for 1.600 NRK-ansatte organisert i NJ kom i havn fredag kveld. Dermed blir det ingen journaliststreik under Melodi Grand Prix.

For fire år siden endte oppgjøret med streik, og Kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas fryktet at det samme skulle skje samtidig som NRK skulle avvikle gigantarrangementet Eurovision Song Contest på Telenor Arena.

Åtte timer på overtid

Men årets oppgjør måtte ikke engang løses av Riksmeglingsmannen. Åtte timer på overtid fredag kveld kom partene til enighet.

Ulempe- og risikotillegg

Resultatet ble at journalistene får i gjennomsnitt 13.852 kroner lønnsøkning. I tillegg får de økte tillegg for ulempevakter.


- Det er krevende å være på jobb når resten av familien har fri, og det er krevende å få logistikken til å gå opp når man ikke kan hente eller bringe til barnehage, sier forhandlingsleder Hege Iren Frantzen til fagforeningens eget nettsted .

- Ulempetilleggene har stått stille i åtte år og økningen er en viktig seier for oss, sier forhandlingslederen. Mye frustrasjon og irritasjon kan nå legges bak oss.

Risikotillegget dobles til 1 000 kroner pr dag. Dette tillegget har stått stille siden 1996.

- Dette er et tillegg som utbetales til de av våre kolleger som risikerer livet sitt på jobb for NRK, sier Frantzen. Vi er helt avhengig av at våre medlemmer vil reise til krigsområder og rapportere hjem. Derfor var det viktig at dette tillegget ble økt.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger

Norske surfarar kjem seg ikkje til utlandet. Så no drar dei til Stad i staden.

RÅ BØLGER: Vinterbølgene på Stad tiltrekker seg surfarar.

RÅ BØLGER: Vinterbølgene på Stad tiltrekker seg surfarar.

Koronafaste surfarar reiser i staden til Stad