Her gikk det galt på T-banen i Oslo

Oslo tingrett viste i dag skrekkvideoen der Jacob Aldasoki rygget ut baklengs i rullestolen og falt ned på T-banelinja. Også en kvinne ble skadet i ulykken.

Jacob Aldasoki rygget ut baklengs i rullestolen og falt ned på T-banelinja.

– Hun brøt nesten sammen da videoen skulle vises i retten i dag, sier Kristin Kvanum Hestnes, bistandsadvokat for kvinnen som fikk 750 volt i seg da hun skulle hjelpe til etter ulykken.

Det var 10. oktober i 2016 det gikk galt. Rettssaken startet i dag og er berammet frem til onsdag.

T-baneføreren trodde han kjørte et tog med tre vogner inn på Romsås stasjon i Oslo. Da han oppdaget at han dro seks vogner, forsøkte han å lukke dørene og kjøre lenger frem.

Idet han gjør dette, rygger rullestolbruker Jacob Aldasoki ut.

Fare for liv

Aldasoki slapp unna med lettere skader, men T-baneføreren står tiltalt for å ha vært uaktsom og forårsaket en ulykke «som lett kunne medføre tap av menneskeliv».

Jacob Aldasoki tilbake der han datt ut av t-banen på Romsås i Oslo.

FALT PÅ LINJA: Jacob Aldasoki tilbake der han falt ut av T-banen på Romsås i Oslo.

Foto: Tordis Gauteplass / NRK

– Det kunne gått veldig galt. Jeg kunne fått en alvorlig hodeskade, jeg kunne fått strøm i meg. I verste fall kunne jeg blitt dratt etter T-banen i hjulene hvis ikke føreren hadde sett meg. Man må ha varslingssystemer for om banen er for lang eller kort fremme, sa Aldasoki til NRK tidligere i år.

Føreren er også tiltalt for uaktsomt å ha voldt betydelig skade på en annens kropp eller helse.

– Spørsmålet er om den feilen er så grov at den er straffverdig. Foreløpig er det tatt ut en tiltale på at den uaktsomheten er straffbar, og så får vi se på bevisvurderingen, sier aktor Eric Lindset i Oslo politidistrikt.

Politiadvokat Eric Lindset.

POLITIADVOKAT: Eric Lindset i Oslo politidistrikt aktorerer saken.

Foto: Kjartan Rørslett / NRK

Kvinnen som fikk strøm i seg mener den tiltalte føreren ba om hennes hjelp i forkant av at hun fikk strøm i seg. Føreren nekter for det. Kvinnen fikk strøm fra høyre til venstre hånd, står det i tiltalen. Hun har som følge av dette vært sykmeldt i halvannet år, får NRK opplyst.

Nekter skyld

– Hun har fått store fysiske og psykiske skader. Hun har smerter hele tiden, og er fortsatt ute av jobb. Det er dypt tragisk. Hun har mistet jobben sin fordi hun skulle hjelpe til i en alvorlig ulykke. Hun har store psykiske problemer med PTSD (Posttraumatisk stresslidelse, journ.anm.), sier bistandsadvokat Hestnes.

adokat med klienter

BISTÅR: Advokat Kristin Hestnes. På bildet sitter hun med klienten som fikk strøm i seg, og hennes mann.

Foto: Eirik Pessl-Kleiven / NRK

T-baneføreren mener han ikke skal straffes:

– Han mener dette er et hendelig uhell som dessverre fikk uante konsekvenser, og vi mener det ikke er alle feil man gjør i hverdagen, heller ikke for sporgangsførere, som skal være straffbare, sier forsvarer Halldis Winje.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger