Hasteinnkalt til Stortinget

Flere steder i landet er det knapt politifolk på vakt i helgene. Nå er justisminister Knut Storberget hasteinnkalt til Stortinget i morgen for å forklare seg.

Erna Solberg og Knut Storberget
Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

- Nå hasteinnkaller vi justisministeren slik at han må forklare seg i Stortinget i morgen, sier Høyre-leder Erna Solberg.

- Særlig i mange av de store byene har vi nå en uforsvarlig bemanning i helgene, og slik kan vi ikke ha det.

Vi kan jo ikke basere tryggheten vår på at politifolk skal jobbe overtid hver eneste helg.

Erna Solberg / NRK

Flere steder i landet meldes det om mye bråk og lite politifolk på jobb. I Drammen var det mange som opplevde at det tok lang tid før politiet kom til unnsetning, skriver DT.no .

Også i Hedmark var det mye å gjøre denne helgen med drap på Flisa og dødsulykke i Alvdal. Samtidig som politiet har mye å gjøre er bemanningen lavere enn normalt fordi mange ansatte nekter å jobbe overtid. I tillegg står flere hundre politistillinger ubesatt, ifølge tall fra Politiets Fellesforbund.

- Kan justisministeren lastes for overtidsnekt blant politifolk?

- Han har ansvaret for tryggheten til folk, og har ansvaret for at politiet er forsvarlig bemannet. Og vi kan jo ikke basere tryggheten vår på at politifolk skal jobbe overtid hver eneste helg, sier Solberg.

Video nsps_upload_2008_9_21_19_47_32_92.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Video: Justisminister Knut Storberget må forklare seg for Stortinget i morgen.

Vil ha rutinert politi

Høyre vil øke bevilgningene til politiet og vil oppfordre rutinerte politimenn til å stå lenger i jobb. I dag er det mange polititjenestemenn som bytter yrke får de når pensjonsalderen.

Justisminister Knut Stortinget kan ikke intervjues søndag kveld, men statssekretæren hans sier den rødgrønne regjeringen har gjort mye for å bedre situasjonen i politiet:

- Denne regjeringen har økt bevilgningene med mer enn en halv milliard kroner, og vi har samtidig økt inntaket på politihøyskolen, sier statssekretær Terje Moland Pedersen som avviser kritikken fra Høyre.

Justisminister Knut Storberget svarer på kritikken i Stortinget mandag.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger