Normal

Halliburton: – En tragedie for 13 familier

Ansatte i Halliburton får tilbud om hjelp etter helikopterulykken ved Turøy.

Helikopterulykke ved Turøy

Fire av de 13 omkomne i helikopterstyrten ved Turøy var ansatt i Halliburton.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Fire av de 13 omkomne i helikopterstyrten var ansatt i Halliburton: Behnam Ahmadi, Otto Mikal Vasstveit, Iain Stuart og Thomas Helland.

– Dette er en tragedie for 13 familier, for selskapet og for industrien. Vårt fokus er på familiene og våre egne ansatte, og derfor har det tatt oss et par dager å møte pressen, sier Charles Miller, visepresident i Halliburton Skandinavia.

Charles Miller

Charles Miller på pressekonferansen i Tananger tirsdag.

Foto: NRK

Ledelsen i Halliburton Skandinavia har vært til stede ved Statoils pårørendesenter på Kokstad utenfor Bergen for å støtte de pårørende.

– Vi opprettet et kriseteam med en gang, og kontaktet Statoil. De gjorde en fantastisk jobb med å gi oss informasjon fortløpende. Med deres hjelp fikk vi familiene til Bergen, før vi reiste dit selv og passet på at de hadde det de trengte i denne ekstremt tøffe tiden, sier Miller.

Ansatte får samtalehjelp

Mandag hadde ledelsen et møte med de ansatte i Tananger, der de diskuterte ulykken. Ifølge Miller får alle ansatte nå tilbud om samtaler og støtte.

De møter også en koordinator før de reiser ut på jobb, der de får muligheten til å snakke ut.

– Vi gir våre ansatte et valg om de har lyst til å bruke denne transporten. Vi snakker også med dem offshore for å høre om de føler seg trygge. Vil ikke at folk skal dra ut hvis de ikke føler seg på topp mentalt, sier Miller.

– Dette var en tragedie. Dessverre skjedde det, men heldigvis skjer det ikke veldig ofte. Nå tar vi vare på de som er rammet. For Halliburton har det vært viktig å ta vare på disse familiemedlemmene først, og tar oss av alt annet etterpå, sier han.

Halliburton har 1750 ansatte i Norge.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger