Wærsted: – Riktig å ansette Sigve Brekke

Telenors nye styreleder Gunn Wærsted (60) mener Telenors omdømmet er svekket. Hun sier også at ansettelsen av Sigve Brekke var korrekt.

Gunn Wærsted er ny styreleder i Telenor

NY STYRELEDER: Gunn Wærsted ble intervjuet i Dagsrevyen. Ingerid Stenvold intervjuet.

– Min jobb nummer én blir å sette meg inn i problemstillingene som gjelder for Telenor nå, sier Gunn Wærsted.

Nominasjonskomiteen i Telenor innstilte Wærsted som ny styreleder, og torsdag besluttet bedriftsforsamlingen i selskapet at konserndirektøren i Nordea Bank blir den nye styrelederen.

– Jeg er glad for å bli spurt og jeg er glad for at jeg takket ja. Telenor er et fantastisk spennende selskap som har opplevd sterk vekst. Jeg vil bidra til å fortsette å skape store verdier, sier den ny styrelederen.

– Ingen tvil om at omdømmet er skadet

Telenor trengte ny styreleder etter at næringsminister Monica Mæland (H) i oktober ba daværende styrelder Svein Aaser om å trekke seg med bakgrunn i håndteringen av Vimpelcom-saken.

Etter Wimpelcom-saken har Telenor ved flere anledninger kommet i negativt fokus. Først måtte den ferske konsernsjefen Sigve Brekke innrømme feil i CVen og deretter skrev VG at ingen kvinner var med i sluttrunden da den nye konsernsjefen ble valgt.

– Det er ingen tvil om at disse sakene har skadet omdømmet. Jeg vil bruke tiden nå til å sette meg inn i de ulike problemstillingene og sette meg sammen med styret og administrasjonen. Jeg må lære meg selskapet og bransjen før jeg kan si noe mer om den typen saker, sier Wærsted.

Kvalifikasjoner og kompetanse

– Har Telenor valgt riktig konsernsjef?

– Styret har redegjort for en grundig ansettelsesprosess, og det var et enstemmig styret som ansatte ham. Så på det grunnlaget er svaret mitt ja.

– Men forstår du at man kan trekke i tvil hans egnethet når det også kan sås tvil om hans faktiske kvalifikasjoner?

– Jeg synes den situasjonen er uheldig. Det er det ingen tvil om. Men jeg kjenner bare saken fra media og kan ikke si noe mer før jeg får satt meg inn i situasjonen.

– Er du kvinnealibiet som Telenor trenger nå?

– Jeg er trygg på at jeg valgt på bakgrunn av mine kvalifikasjoner og kompetanse, men så har det helt sikkert ikke vært en ulempe å være kvinne.

SISTE NYTT

Siste meldinger