Hopp til innhold

Sluttet i politikken etter uønsket oppmerksomhet fra Giske

En ung kvinne opplyser at hun sluttet som ungdomspolitiker i Arbeiderpartiet etter det hun opplevde som uønsket oppførsel fra Aps nestleder Trond Giske.

Trond Giske

Aps nestleder Trond Giske har beklaget upassende oppførsel etter at flere kvinner har varslet om ubehageligheter av en seksuell karakter.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Onsdag kveld varslet hun partiledelsen i Arbeiderpartiet om det hun opplevde som flere tilfeller av uønsket seksuell oppmerksomhet flere år tilbake i tid.

Torsdag måtte Giske forklare seg om blant annet dette og flere andre varsler i et møte med Ap-leder Jonas Gahr Støre. Der gjorde partilederen det klart at Giske har opptrådt på en kritikkverdig måte.

Giske sier til NRK at han ikke kan kommentere enkeltsaker, men skriver i en tekstmelding:

– Jeg har sammen med Jonas Gahr Støre i dag gått gjennom de henvendelsene partiet har fått som angår meg. Jeg tar på alvor at jeg har opptrådd på en måte som har vært belastende for enkeltmennesker. Det beklager jeg dypt.

Den unge kvinnen valgte å trekke seg ut av politikken etter hendelsene.

Se hele intervjuet med APs nestleder Trond Giske i Dagsrevyen.

VIDEO: Se Trond Giskes første intervju etter kritikken fra partiledelsen.

Vil beklage

Den tidligere ungdomspolitikeren reagerer på at ingen fra partiets toppledelse har kontaktet henne etter at hun varslet.

– Jeg kan ikke kommentere enkeltsaker av hensyn til konfidensialitet begge veier. Det er tatt kontakt fra partikontoret. Historien har vært berørt, men den forelå skriftlig langt utpå natten, så jeg har ikke sett skikkelig på den, sier Jonas Gahr Støre.

I intervjuet med NRK torsdag kveld fikk Giske spørsmål om han har bedt kvinnene som har varslet om unnskyldning.

– Jeg har formidlet det gjennom partiet. Jeg har ikke vært i direkte kontakt, men har også sagt meg villig til det hvis det kan hjelpe. Uansett så har jeg beklaget og tatt det til meg og tatt kritikken, sier han.

Arbeiderpartiets sentralstyre satt i hastemøte torsdag kveld etter flere varsler fra kvinner i partiet.

Støre bekreftet torsdag at flere av varslene gjelder «ubehageligheter med seksuell karakter», og at han har gitt Giske en klar advarsel.

Giske sa selv at tilliten til ham er svekket, og beklaget sin egen oppførsel.

– Jeg beklager at jeg har opptrådt på en måte som enkeltmennesker har opplevd som upassende eller ubehagelig. Det må jeg ta på min kappe. Det er min skyld. Det er jeg veldig lei meg for, sa Giske i Dagsrevyen.

Ap-leder Jonas Gahr Støre svarte torsdag kveld på kritikken som er rettet mot partiet og Trond Giske etter at flere kvinner skal ha sagt fra om nestlederens oppførsel.

VIDEO: Ap-leder Jonas Gahr Støre svarte på kritikken mot partiet i Dagsrevyen torsdag kveld.

AKTUELT NÅ