Ap-kolleger: – Bra at han legger seg flat

Arbeiderpartiets nestleder Trond Giske får støtte fra partikolleger etter å ha stilt opp på NRK og beklaget upassende oppførsel. Torsdag kveld ble sentralstyret i Arbeiderpartiet informert om Giske-varslene.

Trond Giske (Ap)

Partikolleger sier de fortsatt har full tillit til Trond Giske (Ap).

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Beklagelsen fra Giske i Dagsrevyen var sterk og ekte. Jeg har full tillit til den måten Stenseng og Støre har håndtert dette på. Det er viktig at folk i Ap føler at det å varsle er trygt, sier leder i Telemark Arbeiderparti og stortingsrepresentant Terje Aasland.

Han er ikke den eneste som støtter Giske etter at sistnevnte la seg flat på NRK Dagsrevyen klokken 19 på grunn av egen oppførsel.

Giske: – Det er min skyld

Der innrømmet Giske at han er svekket på grunn av det som har kommet frem de siste dagene.

Se hele intervjuet med APs nestleder Trond Giske i Dagsrevyen.

Nestleder Trond Giske i Ap beklaget egen oppførsel.

– Jeg beklager at jeg har opptrådt på en måte som enkeltmennesker har opplevd som upassende eller ubehagelig. Det må jeg ta på min kappe. Det er min skyld. Det er jeg veldig lei meg for, sa Giske.

Han sa videre at han ikke har vært seg sin oppførsel og rolle bevisst nok.

– Det kan dreie seg om ulikheter i maktforhold eller aldersforskjell, eller det kan dreie seg om sosiale sammenhenger med mye alkohol, sa Giske.

I Dagsrevyen klokken 21 torsdag kveld bekreftet partileder Jonas Gahr Støre at varslene mot Giske også har vært av seksuell art.

På direkte spørsmål om han har bedt Giske trekke seg, svarer Støre nei. Tidligere torsdag sa Giske at tilliten hans nå er svekket.

Det er partilederen enig i.

Ap-leder Jonas Gahr Støre svarte torsdag kveld på kritikken som er rettet mot partiet og Trond Giske etter at flere kvinner skal ha sagt fra om nestlederens oppførsel.

Partileder Jonas Gahr Støre (Ap) sier noen av varslene på Trond Giske er av seksuell karakter.

– Han har selv sagt at tilliten er svekket, og det tror jeg er riktig etter det som er framkommet. Han må bevise at han kan være den verdig, nå som han skal fortsette sitt virke.

Støre innkalte til telefonmøte for å informere sentralstyret i partiet torsdag kveld. Samtidig får nestleder Giske støtte i egne rekker.

«Full tillit» og «Ingen grunn til å vurdere sin stilling»

– God beklagelse. Jeg har full tillit til Giske. Håndteringen har vært riktig. Vi har visst lite, det har lenge vært lite konkret, og når det nå kom noe mer, tok ledelsen umiddelbart tak i dette. Viser at vi har gode rutiner. Per nå har jeg tillit til Giske som politisk leder, sier Jon Rolf Næss, leder i Arbeiderpartiet i Aust-Agder.

Jon Rolf Næss

Jon Rolf Næss, leder i Aust-Agder Arbeiderparti.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Også stortingsrepresentant Ingrid Bjørketun Heggø støtter Giske.

– Jeg har fortsatt full tillit til Trond Giske. Det er ingen grunn til at han skal vurdere sin stilling som nestleder. Jeg har aldri opplevd ubehageligheter fra ham, og jeg mener ledelsen har håndtert denne saken på en helt riktig måte.

Også stortingsrepresentant Lise Chrsitoffersen fra Buskerud Ap og fylkesleder Maria-Karine Aasen-Svensrud i Vestfold Arbeiderparti mener ledelsen har håndtert Giske-saken på en god måte.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger