DN-kommentator: Støre nærmest abdiserer som partileder

Kommentator Kjetil B Alstadheim er kritisk til at partileder Jonas Gahr Støre ikke svarer på kritikken.

Politisk redaktør Kjetil B. Alstadheim i Dagens Næringsliv og Tone Sofie Aglen i Adresseavisen kommenterte torsdagens beklagelse fra Ap-nestleder Trond Giske.

Trond Giske stilte torsdag kveld til intervju i NRK hvor han beklaget på det sterkeste at oppførselen hans har blitt oppfattet som upassende eller ubehagelig.

NRK kjenner til at det senest i går kveld kom inn et nytt varsel om at Trond Giske har oppført seg upassende overfor en ung kvinne.

Partileder Jonas Gahr Støre ønsket ikke å stille til intervju i saken eller møte i studio. Det får kommentator Kjetil B Alstadheim i Dagens Næringsliv til å reagere.

Se intervjuet med Giske her : – Svekket tillit til meg som nestleder

– Dette er ikke nok. Det vi så i kveld var at Jonas Gahr Støre nærmest abdiserte som partileder, sa Alstadheim til NRK.

– Det blir nærmest sånn at Giske behandler varslene som har kommet om han. Det gir ikke tillit til at Arbeiderpartiet har tatt disse varslene på alvorlig, og gitt de den behandlingen de burde fått.

Klokken 21 torsdag kveld stilte Støre til intervju hos NRK. Der sto han fast ved at han følte det var rimelig at Trond Giske selv fikk svare på kritikken.

– Jeg mener det var rimelig at Trond Giske svarte på de spørsmålene som ble stilt. Han har mye å svare for. Jeg har gitt han klar kritikk i dag, det har jeg redegjort for i pressemeldingen, sier Støre.

– Vet for lite

I en pressemelding torsdag, opplyste Ap-lederen Jonas Gahr Støre og partisekretær Kjersti Stenseng at de har hatt et møte med nestleder Trond Giske torsdag.

Les også: Støre: Giske har opptrådt på kritikkverdig måte

Der har de «hatt en gjennomgang sammen med Trond Giske av varsler som er kommet inn til partiet, vedrørende ham».

– Vi vet altfor lite om hva som ligger i varslene. Det har kommet fram en del, men hvordan har Støre vurdert innholdet i varslene? Det sies det heller ikke noe om, eller om dette vil få noen konsekvenser for Giske, sier Alstadheim som mener at partilederen må komme på banen og svare på alle spørsmålene gjenstår etter pressemeldingen.

Alstadheim tror dette er spørsmål som mange innad i partiet lurer på.

– Har Støre gjort den riktige vurderingen, og kan Giske fortsette som før?, sier kommentatoren.

NRKs politiske kommentator Magnus Takvam mener at Giske-saken er ødeleggende for Arbeiderpartiet og har eksponert en intern skittentøyvask i partiet.

Tone Sofie Aglen, politisk redaktør i Adresseavisen, lurer også på hva slags type saker det er snakk om.

– Det er helt åpenbart noen #metoo saker og en alvorlig bekymring for det. Samtidig er det en maktkamp i partiet og det er mange som ønsker at Trond Giske ikke går til topps, og jeg tror dette blir sammenblandet og gjør det vanskelig. Det er veldig alvorlig det som har skjedd og det er ikke noen tvil om at partiet har gjort en særdeles dårlig jobb med å gi trygghet til alle der ute som føler de ikke har blitt hørt eller godt nok behandlet, sier hun.

Aglen er sikker på at de siste ukers hendelser ikke er karrierefremmende for nestlederen, men at han vil kunne fortsette som en viktig politiker dersom partiet håndterer saken riktig og at det ikke dukker opp nye tilfeller.

SISTE NYTT

Siste meldinger