NRK Meny
Normal

Giske på fraværstoppen i utdanningskomiteen

Arbeiderpartiets nestleder Trond Giske har et fravær på over 20 prosent fra komitemøtene i Stortinget. I forrige uke satte Ap ned foten for regjeringens forslag om en fraværsgrense på 10 prosent i den videregående skolen.

Trond Giske

Ap-nestleder Trond Giske har et fravær fra kirke-, utdannings- og forskningskomité på 22,5 prosent. – Jobboppdrag utenfor Stortinget er nok ikke fravær, men en viktig del av jobben for en stortingsrepresentant, sier Giske til NRK.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

En gjennomgang VG har gjort viser at Trond Giske så langt har vært borte fra komitémøtene i Stortinget sju ganger i 2015/2016-sesjonen – mest av alle medlemmene i Stortingets kirke-, utdannings- og forskningskomiteen.

Andreplassen er delt mellom Martin Henriksen (Ap), Kent Gudmundsen (H) og Audun Lysbakken (SV), som alle har vært borte seks ganger.

– Etter denne uken hvor Giske har snakket om at vi ikke tar fravær på alvor, så er det avslørende å se at han er fraværskongen i utdanningskomiteen. Jeg forstår jo nå hvorfor Giske, med over 20 prosent fravær, syntes vår 10 prosentgrense var for lav, sier stortingsrepresentant Sivert Bjørnstad (Frp).

– Ikke fravær

Giske sier han har hatt gyldig fravær for oppdrag utenfor Stortinget.

– Jobboppdrag utenfor Stortinget er nok ikke fravær, men en viktig del av jobben for en stortingsrepresentant, sier Giske i en kommentar til NRK.

Han påpeker også at minst et av fraværene fra kirke-, utdannings- og forskningskomiteens møter var for å delta i debatter i stortingssalen.

Til VG sier han:

– Hvis Frp vil innføre en stivbeint 10 prosents grense også for dette, ville det ramme mange folks møter med oss på Stortinget, slik en stivbeint 10 prosents regel i skolen ville rammet tusenvis av elever.

Arbeiderpartiets gruppemøte sa onsdag nei til forslaget om en fraværsgrense på 10 prosent i hvert enkelt fag på videregående. Dermed ble det heller ikke flertall for det på Stortinget.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger