Hopp til innhold

Full krangel om Frp-Sandbergs beklagelse

Per Sandberg la ansvaret for massedrap på KrF. Så beklaget han med så store forbehold at KrF vil ha en ny. Beklagelsen var bra nok, sier Frp-leder Siv Jensen.

Siv Jensen (Frp)

Partileder Siv Jensen (Frp) ser ikke noen grunn til å gi ytterligere beklagelser etter at nestleder Per Sandberg (Frp) ga KrF ansvaret for massedrap på kvinner og barn.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Jeg er glad for at Per Sandberg har gitt en uforbeholden unnskyldning for uttalelsene sine.

Det sier Frp-leder Siv Jensen etter at partiets nestleder torsdag gikk ut og la ansvaret for radikalisering av muslimer i Norge og deres deltakelse i massedrap på kvinner og barn på KrFs politiske retorikk.

KrF-lederen har mistet tålmodigheten med Sandberg

Per Sandberg
Foto: NRK

Den uforbeholdne unnskyldningen ble ikke oppfattet av KrF-leder Knut Arild Hareide. Han var rasende også etter å ha fått unnskyldningen. Han mente Sandberg fortsatt stod for substansen i angrepet.

– Han (Per Sandberg, red.anm) var klar på at dette var å gå over streken. Det er jeg enig i. Samtidig er det viktig å understreke at KrF og Frp har ulikt syn i innvandringspolitikken. Det vet alle, sier Jensen.

KrF har bedt om en tydeligere unnskyldning. Du sier selv at den han har gitt er uforbeholden. Mener du Per Sandberg har gitt en uforbeholden unnskyldning?

– Han har ihvertfall gitt uttrykk for at han ville gjøre det, jeg er enig i at han gjorde det.

Reagerer KrF for kraftig på det som ble sagt?

Jeg mener den uttalelsen gikk for langt. Samtidig må vi ha rom i norsk debatt for også å diskuttere asylpolitiske spørsmål.

Sandberg og Hareide i full krangel i Dagsnytt18

Knut Arild Hareide (KrF) har mistet tålmodigheten med Per Sandberg (Frp).

Er måten Sandberg debatterer dette på greit?

Han reiser vanskelige og viktige problemstillinger, men det som er viktig å understreke er at det er gjerningsmenn som har ansvar for uhyrlige gjeringer.

Retorikk-professor: – Uten sidestykke i Norge

Professor i retorikk og språklig kommunikasjon ved Universitetet i Oslo, Kjell Lars Berge, er enig med Hareide i at beklagelsen fra Sandberg ikke er uforbeholden slik Jensen hevder.

– Sandberg beklager, men med sterke forbehold, sier Berge.

Han sier at uttalelsene til Sandberg er uten sidestykke i norsk politisk historie.

– Dette er sterk kost. Når man ser på norsk politisk historie er det vanskelig å finne maken. Dette hører til et lavmål. Vi som er opptatt av retorikk definerer det som det å kunne overbevise folk om at du har rett, og jeg lurer på hvem som overbevises her. Innenfor en politisk sammenheng virker dette irrasjonelt.

Hareide og Grande om Sandbergs utspill

Knut Arild Hareide (KrF) og Trine Skei Grande (V) sier de aldri har opplevet maken til angrepene til Per Sandberg (Frp).

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger