Hopp til innhold

Hareide til Sandberg: – Nå er det nok!

Per Sandberg beklager bare delvis sine uttalelser som har rystet både partikollegaer og andre partier. Det holder ikke for KrF-leder Knut Arild Hareide.

Sandberg og Hareide i full krangel i Dagsnytt18

Her mister Knut Arild Hareide besinnelsen under debatten med Per Sandberg på direktesendt radio.

Hareide mistet tålmodigheten fullstendig under debatten med Frp-nestlederen i Dagsnytt 18.

– Jeg har ett budskap til Per Sandberg. Du har prøvd å beklage, men nå er det nok og du må roe deg ned. Du må holde deg til fakta og delta i debatten uten å komme med uttalelser som du kom med i dag. At du ikke greier å komme med en ordentlig beklagelse heller, det skuffer meg dypt, sa en tydelig berørt Hareide.

Bakgrunnen for Krf-lederens nådeløse refs er uttalelsen Sandberg kom med til NRK tidligere i dag:

KrF har et meget stort ansvar for at tusenvis av unge mennesker født og oppvokst i Norge lever i frykt for tvangsekteskap og kjønnslemlestelse. KrF har et enormt ansvar for at vi rekrutterer titalls unge mennesker som er født og oppvokst i Norge og reiser ut og slutter seg til terrororganisasjoner. Driver med krigshandlinger og massakrerer barn og kvinner der ute. Dette er det KrF som har ønsket og resultatet ser vi i dag.

Per Sandberg

Kraftsalven fra Sandberg kom etter en debatt om innvandring og det flerkulturelle samfunnet i Politisk kvarter på NRK P2.

Senere beklaget han sine uttalelser, men nå nyanserer han unnskyldningen.

– Et pulverisert asylinstitutt

– Det jeg beklager er mine uttalelser som jeg forstår kan tolkes dit hen at jeg gir ansvaret direkte til KrF. Dette ser jeg er feil. Men samtidig vil jeg presisere at alle parti på Stortinget, bortsett fra Frp, har stått samlet om en norsk asyl-, innvandring- og integreringspolitikk som ikke fungerer, sier Sandberg.

Sandberg mener KrF dermed har et politisk ansvar sammen med de andre partiene om å innse det Sandberg beskriver som en feilslått politikk:

Vi har manglende krav til asylsøkere og et pulverisert asylinstitutt. Utfordringene vi ser i dag er enorme. Og da mener jeg at partier som KrF, og særlig Arbeiderpartiet, bør se seg tilbake og vurdere hva som har gått galt, sier Sandberg.

Per Sandbergs uttalte at KrF ønsker en politikk som fører til rekruttering av ungdom til terror.

Se Dagsrevyens innslag av Sandbergs uttalelser, reaksjoner fra Hareide og kommentarer fra politisk kommentator fra Magnus Takvam.

Vanskelig å tilgi Sandberg

Hareide sier at dagens brøler fra Sandberg sliter på samarbeidet mellom dem og regjeringen.

– Det er en mørk dag for samarbeidet når nestlederen i ett av regjeringspartiene sier at vi ønsker en politikk som har ført til massedrap av kvinner og barn, sier Hareide.

KrF-lederen er langt fra fornøyd med Sandbergs delvise beklagelse til han og partiet.

– Jeg har ikke vært leder i KrF så veldig lenge, men jeg har aldri opplevd et tilsvarende angrep som det Per Sandberg kom med i dag. Og siden han står fast ved sin politiske mening, er det ikke lett å ta imot denne beklagelsen.

– Det jeg beklager er mine uttalelser som jeg forstår kan tolkes dit at jeg gir ansvaret direkte til KrF. Dette ser jeg er feil.

Per Sandberg forsøker å beklage uttalelsene sine til Knut Arild Hareide.

NRK anbefaler

AKTUELT NÅ