Hopp til innhold

Frps toppledelse har videreformidlet informasjon til politiet

– Vi får inn opplysninger, tips og anklager som vi videreformidler til politiet fortløpende, sier generalsekretær i Fremskrittspartiet Geir Mo.

Generalsekretær i Frp, Geir Mo

Frps generalsekretær Geir Mo sier partiledelsen har fått informasjon og tips etter at saken mot Trond Birkedal ble kjent.

Foto: Solum, Stian Lysberg / Scanpix

Trond Birkedal, som inntil i går kveld var Frps ordførerkandidat i Stavanger, er foreløpig siktet for å ha snikfilmet en ung mann i dusjen sin. Birkedal trakk seg derfor i går kveld fra alle sine verv i Frp.

– All informasjon vi får, gir vi til politiet

Trond Birkedal

Trond Birkedal var spådd en lysende fremtid, men trakk seg fra alle verv i Frp i går.

Foto: Johansen, Geir Otto / SCANPIX

– Vi er dypt forferdet og sjokkert over det som nå ser ut til å bli avslørt. Det er derfor vi også har et veldig strengt regelverk som vi håndterer denne saken etter, sier Mo.

Etter at anklagene mot Birkedal ble kjent i går, har partiet sentralt blitt kontaktet med ytterligere informasjon.

– Vi er nå veldig opptatte av å formidle all den informasjonen vi har og som tilflyter oss, til politiet. Det gjør vi, og det kommer til å fortsette med, sier Mo til NRK.

Birkedal har siden helgen sittet fengslet i Stavanger. I dag samtykket han til varetektsfengsling i to uker med brev- og besøksforbud.

Ifølge hans forsvarer Arvid Sjødin godtok Birkedal fengsling fordi han ønsker at politiet skal bli raskt ferdig med sin etterforskning.

Vil ikke si om ledelsen har fått bekymringsmeldinger

Geir Mo vil ikke svare konkret på om partiledelsen har mottatt bekymringsmeldinger om Trond Birkedal før.

– Hvis vi hadde visst at Trond Birkedal hadde kamera på badet sitt og filmet ulovlig, hadde vi selvfølgelig reagert på det, sa Mo i Aktuelt på NRK2 i kveld.

– Vi må også huske på at i en stor organisasjon som vår, er det rykter og påstander som går.

– Har dere fått noen som helst henvendelser som burde ha gitt dere grunn til bekymring om hans oppførsel?

Jeg synes ikke det er riktig av meg å gå inn på konkrete personer. De opplysningene vi har og får nå, formidler vi til politiet.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ